Naftas lielvalstī Krievijā vairākos reģionos DUS pilnībā pazudusi degviela (9)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: EPA/Scanpix

Ņemot vērā bezprecedenta sankcijas, kas noteiktas pret Krieviju, reaģējot uz tās iebrukumu Ukrainā, Krievijas reģionos arvien biežāk rodas sūdzības par tukšām degvielas uzpildes stacijām.

Kā vēsta vairāki Krievijas mediji, daudzviet no pārdošanas pazudusi dīzeļdegviela un benzīns. Nav pieejams ne 92., ne arī 95. markas benzīns par paaugstinātām cenām. Degvielas trūkums ir jūtams Krasnodaras novadā, Astrahaņas un Volgogradas apgabalā. Tāpat degvielas trūkst degvielas uzpildes stacijās Novosibirskas, Rjazaņas un Samaras apgabalā, kā arī Kalmikijā. Tāpat benzīna sāk trūkt arī okupētajā Krimā.

“Pašlaik strādājam ar ļoti zemu degvielas rezervi. Faktiski – trūkst visu veidu degvielas. Atsevišķās stacijās reģionos nav pieejams ne 92. un 95. markas benzīns, ne arī dīzeļdegviela,” norāda degvielas uzpildes staciju tīkla pārvaldnieka Samaras apgabalā “GP Vympel” pārstāve Jekaterina Savkina.

“Pagājušajā mēnesī mums trūka 95. markas benzīna, taču tagad sāk trūkt arī 92. markas benzīna. Arī dīzeļdegvielas krājumi ir problēma,” paziņoja okupētās Krimas pussalas uzņēmuma “Mosregiongaz” ģenerāldirektors Germans Kolotovs. Viņš norāda, ka Krimā problēmu cēlonis ir neregulārās piegādes pa dzelzceļu. Viņš norāda, ka vilcieni ar naftas produktiem no Krievijas centrālās daļas pienāk vairākas nedēļas vēlāk nekā paredzēts, tādēļ rodas deficīts.

Par degvielas deficītu sūdzas arī lauksaimnieki, kuriem akūti trūkst dīzeļdegvielas.

Par dīzeļdegvielas neesamību uzpildes stacijās Krievijas dienvidu reģionos ziņo arī Krievijas kravas pārvadātāju asociācijas “Gruzavtotrans” Vladimirs Matjagins.

Turklāt atsevišķās degvielas uzpildes stacijās klientiem tiek melots, ka “degvielas uzpildes iekārtas esot salauztas”.

2023. gada maijā kļuva zināms, ka Krievijā sākusi pieaugt degvielas cena. Augustā daļa uzpildes staciju okupētajā Krimā brīdināja klientus par iespējamu benzīna deficītu. Vēlāk tika ziņots par degvielas rezervju beigšanos, bet okupācijas administrācija Krimā uzsver, ka “degvielas rezerves ir pietiekamas”, lai gan realitātē situācija ir pretēja.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu