Braže: Krievija jāsauc pie atbildības par pastrādātajiem noziegumiem Ukrainā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos Baiba Braže piedalās preses konferencē pēc NATO Noturības simpozija "Noturība satricinājumu laikmetā" atklāšanas pasākuma.
NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos Baiba Braže piedalās preses konferencē pēc NATO Noturības simpozija "Noturība satricinājumu laikmetā" atklāšanas pasākuma. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstniece Baiba Braže norādījusi, ka Krievija ir jāsauc pie atbildības par pastrādātajiem noziegumiem Ukrainā.

Trešdien Braže tikās ar Kanādas Pārstāvju palātas Nacionālās aizsardzības komitejas vadītāju Džonu Makeju un Nacionālās aizsardzības komitejas pārstāvjiem.

Tikšanās laikā sarunas partneri apsprieda Latvijas un Kanādas sadarbību drošības stiprināšanai Baltijas reģionā un visā eiroatlantiskajā telpā, atbalstu Ukrainai, globālās dienaskārtības jautājumus, kā arī divpusējās sadarbības stiprināšanu.

Amatpersonas uzsvēra, ka Latvija un Kanāda ir līdzīgi domājošas valstis, kuras vieno kopīgas vērtības.

Braže pateicās Kanādai par tās neatsveramo ieguldījumu Latvijas drošībā, īpaši izceļot NATO klātbūtnes paplašināšanu un virzību kaujas spējīgas brigādes izveidē. Kanāda ir vadošā valsts NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā.

Tāpat tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Krievijas izraisīto karu pret Ukrainu. Braže izteica gandarījumu par Kanādas stingro nostāju pret Krievijas agresiju un tās ievērojamo politisko, militāro, humāno un finansiālo atbalstu Ukrainai.

Vizītes laikā Makeja vadītajai delegācijai ir plānotas tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu (AS), Saeimas Iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāju Raimondu Bergmani (AS), aizsardzības ministri Ināru Mūrnieci (NA), kā arī NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu