Izklausījies kā anonīms gangsteris: Putins ne savā balsī uzrunājis BRICS samita dalībniekus (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas diktators Vladimirs Putins otrdien ar video starpniecību uzrunājis BRICS valstu vadītājus. Tomēr uzmanību pievērsusi diktatora balss, kas nav izklausījusies kā parasti, vēsta “Politico”.

Kremļa līderis neieradās Brazīlijas, Krievijas, Indijas, Ķīnas un Dienvidāfrikas (BRICS) valstu vadītāju samitā Johannesburgā, jo Dienvidāfrikas varasiestādes tā arī nevarēja garantēt, ka tās nepildīs Hāgas Starptautiskās Krimināltiesas izdoto aresta orderi Putinam. Tā vietā klātienē Krieviju pārstāvēja ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Putins gan atrada veidu, kā attālināti piedalīties BRICS samitā, uzrunājot tā dalībniekus video uzrunā. Tajā Putins uzsvēra, ka Krievija neatgriezīsies Melnās jūras graudu līgumā, ja vien netiks izpildītas visas Krievijas prasības.

Interesanti, ka Johannesburgā atskaņotajā video bija redzams Putins, taču nebija dzirdama viņa balss.

“Balss izklausījās kā dublēta. Šis ieraksts izklausījās tā, it kā to būtu ierunājis kāds Holivudas filmu ļaundaris, septiņdesmito gadu soula mūzikas leģenda Berijs Vaits vai kāds anonīms gangsteris, kura balss tiek slēpta, lai aizsargātu viņa identitāti,” ironizē “Politico”.

Kremļa mājaslapā pieejamajā video redzams, ka Putins vairākas reizes klepo uzrunas sākumā. Viņš uzrunā teica, ka “Krievija būtu gatava atgriezties tā saucamajā graudu darījumā, ja tiktu izpildītas Krievijas prasības.” Vismaz iepriekš Krievijas prasības attiecās uz sankcijām, kas padara sarežģītu norēķināšanos ar Krieviju, tādēļ Krievija pieprasa sankciju atcelšanu pret atsevišķām bankām.

Iemesls, kādēļ Putina balss samitā tā arī netika atskaņota, nav zināms, tomēr tiek pieļauts, ka vainojamas ir tehniskas problēmas. Valsts propagandas aģentūra “RIA Novosti” norādīja, ka “Putins uzrunāja BRICS līderus ar video starpniecību, tiesa gan, ne ar savu balsi”.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu