FOTO 102 eiro par braucienu! Tallinas iedzīvotājus šokē taksometru cenas vētras laikā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
"Bolt" taksometrs. Ilustratīvs attēls.
"Bolt" taksometrs. Ilustratīvs attēls. Foto: Sander Ilvest

Pirmdien, 21. augustā, Igaunijas galvaspilsētu Tallinu skāra pamatīga vētra, kas paralizēja satiksmi, jo vienlaicīgi notiek gan plaši remontdarbi, gan sākās sastrēgumu stunda. Iedzīvotāji izskatīja iespēju pārvietoties ar taksometru, taču cenas bijušas ārkārtīgi augstas, ziņo laikraksts "Postimees".

Marija, kas dzīvo Lasnamē mikrorajonā, pauda, ka viņas galamērķis bijusi Baltijas stacija, kas atrodas aptuveni 12 kilometru attālumā. Ierasti par šādu "comfort" braucienu būtu jāmaksā aptuveni no astoņiem līdz desmit eiro, šoreiz tie bijuši 61 eiro un 40 centi. Savukārt, ja vēlme bija doties "premium", būtu jāšķiras no 102 eiro un 60 centiem.

Foto: Aculiecinieka uzņemts ekrānuzņēmums

Tāpat vēl kāds iedzīvotājs sūkstījās, ka nevar pamest Tallinas ostu, jo no A termināla līdz Lasnamē mikrorajonam (aptuveni 12 kilometru maršruts) par taksometru jāmaksā vismaz 30 eiro.

Foto: Aculiecinieka uzņemts ekrānuzņēmums

Laikraksts sazinājās ar "Bolt" pārstāvjiem Igaunijā, lai skaidrotu augstās cenas. "Mūsu cenu veidošanās ir atkarīga no pieprasījuma konkrētajā rajonā, bet šajā dienā bija ļoti stiprs lietus, izveidojās lieli sastrēgumi, un ap plkst. 17 darbdienās interese par pakalpojumu pieaug."

Uzņēmums skaidroja, ka dinamiskais tarifa reizinātājs vienmēr atbilst pieprasījumam konkrētajā rajonā, un maksimālais tarifs, ko var piemērot Tallinā, četras reizes pārsniedz parasto tarifu. Tas notiek tikai dažas reizes gadā. Dinamiskā cenu noteikšana notiek reālā laikā, tāpēc uzņēmums iesaka klientiem nedaudz pagaidīt, kamēr tiek veidots jauns cenu piedāvājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu