Visu gadu strādāt vaiga sviedros, neņemt atvaļinājumu un dedzīgi krāt naudu, lai pēc tam dotos uz mazu Rumānijas ciematiņu un "nodzertu" visu kāzās. Kāzas svinēt tā, ka viss Oašas ciems rīb! Visi iekrātie tūkstoši tiek iztērēti dārgos priekšnesumos, tērpos, automašīnās un bagātīgi klātos galdos. Jā, viņiem tīk izrādīties, bez sirdsapziņas pārmetumiem tērēt lielu naudu, un tic: ja līgava raud savās kāzās - tā ir vislielākā laime! 

Ar šo īpašo dienu ir saistītas arī vairākas māņticības. Piemēram, lietus kāzu dienā nozīmē bagātību. Ja līgava kāzās raud, tas nozīmē, ka viņa būs laimīga savā laulībā. Vēl ir laba zīme, ja kāds pirms ceremonijas skaļi nošķaudās. Līgavas kleitas krokā atrasts zirneklis nozīmē īpaši lielu veiksmi tālākā dzīves ceļā.

Bet kāzu dienā neviena sieviete nedrīkst atrasties starp līgavu un spoguli. Ja tas notiek, tas nozīmē, ka otra sieviete var nozagt līgavaiņa sirdi.

Neveiksmīgi apprecēties esot tieši maijā - šī laulība ātri beigsies. Šķiršanās ir tuvu arī tad, ja līgava kāzu dienā netīšām nomet savu pušķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X