Kažoka prognozē Nacionālās apvienības palikšanu ārpus valdošās koalīcijas (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Providus" direktore un pētniece Iveta Kažoka
"Providus" direktore un pētniece Iveta Kažoka Foto: Zane Bitere / LETA

Patlaban izskatās, ka Nacionālā apvienība (NA) paliks ārpus topošās koalīcijas, uzskata domnīcas "Providus" direktore un vadošā pētniece Iveta Kažoka.

"Man šķiet, ka šobrīd tas ir acīmredzami, ka NA paliek ārpus koalīcijas, ja vien nenotiek dīvains pavērsiens," norādīja eksperte.

Kažoka argumentēja, ka "Jaunajai Vienotībai" (JV), "Progresīvajiem" un Zaļo un Zemnieku savienībai no šī gada pavasara jau ir sarunas par jaunas valdības veidošanu un tas būtu ļoti dīvaini, ja pēkšņi "Progresīvie" nebūtu jaunajā koalīcijā. Patlaban arī nav pazīmju, ka "Progresīvie" paliktu ārpus koalīcijas.

Ņemot vērā, ka premjera amata kandidāte Evika Siliņa (JV) ir pateikusi, ka būs četru partiju koalīcija, tad vienīgā intriga ir, vai "Apvienotais saraksts" (AS) pievienojas šai trīsvienībai vai tomēr paliek malā. "Bet visas pazīmes tomēr rāda, ka pievienosies, lai gan nedaudz pakaulēsies, līdz ar to NA likumsakarīgi paliek malā," piebilda Kažoka.

Turpmākais koalīcijas veidošanas sarunu procesa ilgums būs atkarīgs no tā, ko partijas nākamnedēļ pateiks attiecībā uz JV piedāvājumu gan valdības deklarācijai, gan ministru amatu sadalei. Optimistiskajā scenārijā sarunas varētu noslēgties divu nedēļu laikā, norādīja Kažoka.

Kā ziņots, Valsts prezidents Ministru prezidenta amatam nominējis "Jaunās Vienotības" pieteikto premjera amata kandidāti, pašreizējo labklājības ministri Eviku Siliņu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu