Pārdaugavā attīstīs jaunu komerciālo un dzīvojamo ēku kvartālu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas dome trešdien, 30. augustā lēma nodot sabiedriskajai apspriešanai lokālplānojuma projektu teritorijai Daugavgrīvas ielā 31, starp Zunda kanālu un Daugavgrīvas ielu.

Lokālplānojuma ierosinātājs ir SIA "DG31", kas iepriekš izsludināja starptautisku metu konkursu teritorijas attīstības vīzijas izstrādei.

Informācijā deputātiem norādīts, ka lokālplānojuma teritorijas platība ir aptuveni desmit hektāri. Teritorijā, kas atrodas starp Daugavgrīvas ielu un Zunda kanālu, plānots attīstīt mūsdienīgu, daudzfunkcionālu komerciālo un dzīvojamo ēku kvartālu, nodrošinot labiekārtotu pilsētvidi ar ērtu loģistiku un satiksmes organizāciju. Pašlaik teritorija netiek saimnieciski izmantota un ir vizuāli degradēta.

Teritorijā bijusī apbūve nojaukta, tās ziemeļrietumu stūrī saglabājusies tikai viena būve - transformatoru apakšstacija "Zunds". Savukārt tuvāk pilsētas centram savulaik tika uzbūvēts tilts, tagad saukts par "tiltu uz nekurieni", lai savienotu Daugavgrīvas ielu ar plānoto tirdzniecības centru, kura būvniecība šajā teritorijā tika atcelta.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "DG31" pieder Lietuvas uzņēmumam "Galio Group", kas nodarbojas ar ilgtspējīgu nekustamo īpašumu attīstīšanu Centrālajā un Austrumeiropā.

SIA "DG 31" reģistrēta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 16,2 miljoni eiro.

Uzņēmums pērn uzrādījis 420 000 eiro apgrozījumu un 120 000 eiro zaudējumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu