Veselības ministrija (VM) 26. jūlijā publiski nāca klajā ar plānotajām izmaiņām Latvijas slimnīcu tīklā. VM apgalvo, ka reforma "stiprinās" veselības aprūpi Latvijā un uzlabos pacientu drošību, savukārt vairākas reformas skartās slimnīcas plānoto "stiprināšanu" apšauba un saredz tajā būtiskus trūkumus.

26. jūlijā Veselības ministrija iepazīstināja Latvijas Slimnīcu biedrību un slimnīcu vadītājus ar VM izstrādāto informatīvo ziņojumu par plānotajām izmaiņām slimnīcu tīklā Latvijā. Reformas mērķis ir optimizēt slimnīcu darba organizāciju, tādējādi optimāli izmantojot valsts resursus, bet, galvenais, uzlabojot slimnīcu sniegto pakalpojumu kvalitāti un pacientu drošību.

Lai gan Veselības ministrijas mērķi ir cēli, vairāku reformas skarto slimnīcu pārstāvji norāda uz būtiskiem trūkumiem komunikācijā ar ministriju. Dobeles novada domes priekšsēdētājs Ivars Gorskis vēsta, ka negaidīto paziņojumu par Dobeles novada dzemdību nodaļu slēgšanu esot saņēmis 26. jūlijā, bet vien piecas dienas vēlāk ministrija gaidījusi argumentētu izvērtējumu par reformā plānotajām izmaiņām.

Arī Tukuma slimnīcas direktore direktore Dzintra Rabkeviča nodēvējusi ministrijas paziņojumu par negaidītu un “ultimatīvu”, savukārt Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs aģentūrai LETA pauda, ka VM ir jāsniedz slimnīcu vadītājiem konkrēta datu analīze, ne tikai "sausi, nepamatoti secinājumi, kādēļ samazināta aprūpe vienā vai otrā slimnīcā".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X