Zelenskis paraksta likumu par Krimas administratīvi teritoriālo iekārtu (4)

LETA/UNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien parakstīja likumu par Krimas Autonomās Republikas administratīvi teritoriālās iekārtas sakārtošanu, paziņoja Ukrainas prezidenta pārstāvniecība Krimas Autonomajā Republikā.

Ukrainas prezidents parakstīja Ukrainas likumu "Par izmaiņu izdarīšanu dažos Ukrainas likumdošanas aktos attiecībā uz Krimas Autonomās Republikas administratīvi teritoriālās iekārtas atsevišķu jautājumu izlemšanu", kuru Ukrainas Augstākā rada pieņēma 23.augustā - Krimas platformas trešā samita dienā.

Pēc likuma stāšanās spēkā, kas notiks nākamajā dienā pēc tā oficiālas publicēšanas, tiks īstenoti parlamenta 2016. un 2020.gadā pieņemtie lēmumi par Krimas Autonomās Republikas dekomunizāciju un jauna rajonu iedalījuma ieviešanu.

Likuma galvenais mērķis ir sagatavot pussalas deokupāciju, jo militārās un militāri civilās administrācijas tek veidotas darbībai teritoriālo pašvaldību teritorijās.

Likums arī uzdod Ukrainas Ministru kabinetam viena mēneša laikā noteikt teritoriālo pašvaldību teritorijas un administratīvos centrus Krimas Autonomajā Republikā, bet trīs mēnešu laikā - izveidot jauno rajonu valsts administrācijas un iesniegt parlamentā likumprojektu par valsts varas atjaunošanas īpatnībām Krimas Autonomajā Republikā pēc deokupācijas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu