Krīzes apstākļos skaidro naudu iedzīvotāji varētu izņemt 99 "kritiskajos bankomātos" (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Krīzes apstākļos finanšu pakalpojumus iespēju robežās nodrošinātu visas Latvijas komercbankas, bet kritiskie finanšu pakalpojumi būtu jāsniedz četrām Latvijā lielākajām komercbankām, atsaucoties uz informatīvu bukletu par kritiskajiem finanšu pakalpojumiem, vēsta lsm.lv.

PDF: Iedzīvotāji aicināti iepazīties ar informāciju par kritiskajiem finanšu pakalpojumiem

Kritiskie finanšu pakalpojumi jānodrošina kredītiestādēm, kurās ir vislielākais Latvijas klientu skaits un mājsaimniecību noguldījumu apjoms: "Swedbank", "SEB banka", "Citadele banka" un "Luminor Bank" Latvijas filiālei.

Ir noteikts, ka Latvijā 99 šo kredītiestāžu bankomāti ir t. s. kritiskie bankomāti, kuri apdraudējuma situācijā prioritāri tiek apgādāti ar skaidro naudu. Šo bankomātu atrašanās karte pieejama šeit.

"Krīze parasti iestājas negaidīti, tomēr pēdējie gadi likuši ikvienam apzināties, cik būtiski ir sagatavoties dažādām dzīves situācijām. Tām gatavojamies gan kā valsts, gan finanšu sektorā, gan aicinām arī ikvienu iedzīvotāju rūpēties par sevi un saviem tuvākajiem.

Būt labi informētam ir ļoti svarīgi, jo krīzes situācijā tieši neziņa rada paniku, kuras ietekmē var gadīties pieņemt nepārdomātus lēmumus, kas rada finansiālus zaudējumus.

Aicinām iepazīties ar Latvijas Bankas sagatavoto informāciju un sekot padomiem un ieteikumiem," uzsvēra Latvijas Bankas padomes locekle Ilze Posuma.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu