Video Veco vilcienu uzturēšanai rezerves daļas jāmeklē citu valstu noliktavās (17)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jo ilgāk jāgaida diena, kad sāks kursēt jaunie vilcieni, jo lielākas galvassāpes sagādā pašreizējā ritošā sastāva remonts. Sankciju dēļ veco vilcienu rezerves daļas tiek meklētas gan izstādēs, gan daudzu valstu noliktavās. Pagaidām visu vēl varot salabot, taču tas ir gan dārgi, gan sarežģīti, sestdienas vakarā vēsta LTV „Panorāma”.

Vecākais elektrovilciens, kas joprojām ir ierindā, ražots pagājušajā gadsimta 66. gadā. Tātad tas ir sasniedzis 57 gadu vecumu. Savukārt vecākais dīzeļvilciens ir par septiņiem gadiem jaunāks. Taču pat visjaunākajam vilcienam drīz būs 30 gadu.

Sankciju dēļ rezerves daļas vairs netiek iepirktas no Krievijas un Baltkrievijas, savukārt, piemēram, Ķīnā ražotās rezerves daļas atzītas par nederīgām, jo nav spējušas izturēt slodzi.

"Šobrīd rezerves daļu piegādātāji ir, piemēram, no tādām valstīm kā Lietuva, Ukraina, Gruzija, Austrija, Vācija, Itālija. Diemžēl jāsaka, ka Eiropā prototipu nav, rezerves daļu prototipu nav, bet ir alternatīvas, kas mums der un, protams, tas maksā vairākkārtīgi dārgāk, nekā bija līdz šim," sacīja AS "Pasažieru vilciens" mārketinga vadītāja Aija Babre.

Šā iemesla dēļ ar lielu nepacietību tiek gaidīti jaunie vilcieni, kurus pašlaik sola rudens beigās, konkrētu datumu arvien nenosaucot. Iepriekš solīts, dīzeļus pret bateriju vilcieniem nomainīt 2026. gadā, taču tagad atbildīgās iestādes šādu termiņu vairs nepiemin.

Vairāk skaties LTV „Panorāma” sižetā

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu