Video Spiediens uz robežas ar Baltkrieviju palielinās: robežsardze valdībai rosinās slēgt Silenes robežpunktu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai vairāk robežsargu varētu novirzīt zaļās robežas sargāšanai, robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts valdībai rosinās slēgt vienu no diviem robežpunktiem uz robežas ar Baltkrieviju – Silenes robežpunktu, pirmdien vēstīja Panorāma. 

Pirmdien Valsts robežsardze novērsusi 103 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas–Baltkrievijas robežu, bet humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana nav liegta septiņiem cilvēkiem, informēja robežsardze.

Septembra sākumā tāpat kā augusta beigās vairākas diennaktis valstī no Baltkrievijas neielaisto migrantu skaits bija virs 100.

Valsts robežsardzes vadītājs Pujāts iepriekš paudis, ka situācija aizvadītajā nedēļā "laikam ir saspringtākā šo trīs gadu laikā no 2021. gada". Viņš arī atzina, ka nevar izslēgt, ka kādam no pārkāpējiem ir izdevies pārvarēt robežu.

Pujāts valdībai piedāvās slēgt Silenes robežšķērsošanas vietu un tās personāla resursu novirzīšanu uz zaļās robežas apsardzību un citām dienesta vajadzībām. Robežu ar Baltkrieviju vēl varēs šķērsot caur Paternieku robežšķērsošanas punktu.

Noklausies arī interviju ar Gunti Pujātu otrdienas "Rīta panorāmas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu