Infografika "Eurostat": Latvijā rūpniecības produkcijas apmēra kritums straujāks nekā vidēji eirozonā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā jūlijā salīdzinājumā ar 2022.gada septīto mēnesi samazinājusies par 8,6%, kas ir straujāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" trešdien publicētie dati par 26 bloka dalībvalstīm.

Kritums jūlijā gada griezumā reģistrēts 23 ES dalībvalstīs, par kurām pieejama informācija, bet straujāks nekā Latvijā tas bijis vien Bulgārijā (-11,5%) un Igaunijā (-9,5%). Lietuvā rūpniecības produkcijas izlaide samazinājusies par 7,8%.

Tikmēr kāpums šajā periodā fiksēts Dānijā (+5,7%), Francijā (+2,8%) un Maltā (+2,3%).

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide jūlijā salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada samazinājusies par 2,4%, bet eirozonā – par 2,2%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi – jūniju – rūpniecības produkcijas izlaide gan ES, gan eirozonā jūlijā sarukusi par 1,1%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide samazinājusies 14 valstīs, straujākais kritums bijis Dānijā (-9,1%), Īrijā (-6,6%) un Lietuvā (-4,4%), bet lielākais kāpums fiksēts Zviedrijā (+5,1%), Maltā (+3,4%) un Ungārijā (+2,9%). Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide sarukusi par 2,8%, bet Igaunijā tā samazinājusies par 3,8%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Kipru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu