Dienvidkoreja bažīga par Ziemeļkorejas un Krievijas militāro sadarbību

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Dienvidkoreja ceturtdien pauda dziļu satraukumu un nožēlu par Ziemeļkorejas un Krievijas diktatoru Kima Čenuna un Vladimira Putina tikšanos, kurā galvenā uzmanība bija pievērsta militārajai sadarbībai.

Seulā vairojas bažas, ka Ziemeļkoreja šīs sadarbības ietvaros var no Krievijas saņemt modernus ieročus, arī tos, kas ir saistīti ar militārajiem spiegošanas satelītiem, kas savukārt vairotu Kima militārās kodolprogrammas radītos draudus.

"Mēs paužam dziļas bažas un nožēlu, ka, neraugoties uz atkārtotiem starptautiskās sabiedrības brīdinājumiem, Ziemeļkoreja un Krievija samita gaitā diskutēja par militārās sadarbības jautājumiem, arī satelītu attīstīšanu," sacīja Dienvidkorejas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Ļims Susuks.

"Jebkāda sadarbība zinātnes un tehnoloģiju jomā, kas sekmē ieroču un raķešu attīstību, arī satelītu sistēmu, kurās ir iekļautas ballistisko raķešu tehnoloģijas, ir pretrunā ar ANO Drošības padomes rezolūcijām," preses brīfingā norādīja Ļims.

Ziemeļkorejas delegācijas sastāvā bija vairāki cilvēki, kas ir iesaistīti Phenjanas nelegālajās aktivitātēs bruņojuma jomā un tāpēc pakļauti ANO Drošības padomes sankcijām, viņš piebilda.

Krievijai vajadzētu apzināties - ja tā īstenos militāro sadarbību ar Ziemeļkoreju, tas atstās "ļoti negatīvas sekas" uz Maskavas un Seulas attiecībām, uzsvēra ministrijas pārstāvis.

Bruņojuma piegādes Ziemeļkorejas un Krievijas starpā vienīgi izsauks spēcīgāku Dienvidkorejas, ASV un Japānas reakciju, savukārt norādīja Seulas Korejas apvienošanās jautājumu ministrs Kims Junho.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu