Ieskaties Pie Berlīnes operas noticis protests pret Putina favorītes Ņetrebko uzstāšanos (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA /Scanpix

Vairāki simti cilvēku piektdien pulcējās pie Vācijas Valsts operas Berlīnē, lai  protestētu pret krievu operdziedātājas Annas Ņetrebko uzstāšanos.

Protestētāji ieradās ar Ukrainas karogiem un plakātiem, kurus rotāja uzraksti „Nedodiet skatuvi Ņetrebko”, „Uzmanību! Krievu kultūra ir kara sponsors”, „Čekistus pie sienas”.

Protesta akcijā piedalījās arī Ukrainas vēstnieks Vācijā Oleksijs Makejevs.

15. septembrī Berlīnes Operas namā notika Ņetrebko uzstāšanās operā „Makbets”. 

Ņetrebko saskārās ar savu koncertu boikotu Rietumos pēc tam, kad pagājušā gada februārī sākās pilna apmēra Krievijas militārais iebrukums Ukrainā. Apmēram mēnesi pēc kara sākuma Ņetrebko publiski nosodīja karu un teica, ka ar Putinu ir tikusies tikai dažas reizes dzīvē.

Verdi operu „Makbets”, kurā lēdijas Makbetas lomu atveido Anna Ņetrebko, septembrī izrādīs trīs reizes. Neraugoties uz internetā publicēto petīciju, kuru līdz šim parakstījuši vairāk nekā 37 000 cilvēku, kā arī Ukrainas aktīvistu atklātajām vēstulēm un vietējo politiķu paustajām šaubām, Berlīnes operas vadība nolēma izrādi neatcelt. Dienu iepriekš Berlīnes operas direktors paziņoja, ka, viņaprāt, Anna Netrebko ir ieņēmusi proukrainisku nostāju un ir tiesīga saņemt „otro iespēju”. Par nodomu boikotēt operu paziņoja Berlīnes mērs Kai Vegners un Berlīnes senators kultūras jautājumos Džo Čalo.

Ņetrebko tiek pārmests, ka viņa bijusi prezidenta Putina uzticības persona, pēc Krimas aneksijas un Doņeckas un Luhanskas apgabalu okupācijas ziedojusi naudu „Doņeckas operteātra atjaunošanai”. Turklāt, pēc protestētāju domām, viņa līdz šim nav atklāti paudusi savu nostāju par karu un Krievijas prezidentu.

Iepriekš tika ziņots, ka Ņetrebko oktobrī neuzstāsies Prāgas pilsētas operā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu