Liepājā militāro mācību laikā dažviet ierobežos satiksmi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gatis Dieziņš (Aizsardzības ministrija)

Liepājā militāro mācību laikā no otrdienas, 26. septembra, līdz 28.septembrim gaidāmi satiksmes ierobežojumi Muitas un Roņu ielā, pie militārās bāzes "Liepāja", informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļā.

Septembrī Latvijā notiek visaptverošas valsts aizsardzības mācības "Namejs 2023", kurās piedalīsies arī Liepājā dislocētās Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) vienības.

Lai sekmīgi izpildītu dotos mācību uzdevumus un maksimāli pietuvinātu situāciju, kāda tā varētu būt patiesa apdraudējuma gadījumā, satiksmei tiks slēgta Muitas iela, posmā no Roņu ielas gar militāro bāzi "Liepāja".

Ielu slēgšanas posmā neatrodas objekti, pie kuriem būtu liegta piekļuve, stāvlaukums Muitas ielā būs izmantojams bez ierobežojumiem, bet būs ierobežota automašīnu novietošana Roņu ielā pie militārās bāzes. Autovadītājiem slēgtais posms būs viegli apbraucams un nepieciešamības gadījumā operatīvajam transportam būs iespējams izbraukt cauri slēgtajam posmam.

Kā vēstīts, visaptverošas valsts aizsardzības mācības "Namejs 2023" ir NBS organizētās mācības, lai pārbaudītu un pilnveidotu Latvijas nacionālos kolektīvās aizsardzības plānus. Mācības norisinās no 5.septembra līdz 2.oktobrim visā Latvijā. Mācībās kopā piedalīsies aptuveni 8500 dalībnieku. Mācības "Namejs 2023" demonstrē sadarbību un savietojamību ar sabiedroto bruņoto spēku vienībām, integrējot sabiedroto vienības un štābus kopēju uzdevumu izpildē.

Militāro mācību laikā visā Latvijā notiks militārās tehnikas, tai skaitā bruņutransportieru un kolonnu pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem un apdzīvotām vietām, kā arī NBS un sabiedroto gaisa kuģu lidojumi Latvijas gaisa telpā, tostarp zemā augstumā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu