"ChatGPT" kļūšot cilvēcīgāks: Mākslīgā intelekta rīks iegūs runas funkciju

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Populārais “OpenAI” mākslīgā intelekta čata rīks “ChatGPT” ieviesīs jaunu funkciju, kas ļaus šim rīkam atbildēt uz jautājumiem un komandām “mutiski” teju jebkurā valodā. Lietotāji varēs izvēlēties vienu no piecām balsīm, kas būs pieejamas mākslīgā intelekta rīka lietotnē. Zināms, ka balsīm būs tādi vārdi kā “Juniper”, “Breeze” un “Ember”, ziņo aģentūra “Bloomberg”.

“ChatGPT” teksta lasītājs, kas lasīs ģenerēto tekstu, būs pieejams tiem lietotājiem, kuri ir abonējuši “ChatGPT Plus” pakalpojumu par 20 dolāriem mēnesī, kā arī korporatīvajiem lietotājiem.

“OpenAI” jau tagad piedāvā lietotājiem iespēju pārvērst balsi rakstiskā tekstā, ļaujot lietotājiem arī mutiski sazināties ar mākslīgā intelekta rīku. Balss atbildes pievienošana var radīt sajūtu, ka lietotājs runā ar citu cilvēku, nevis robotu. Uzņēmums cer, ka šī jaunā funkcija veicinās “ChatGPT” mobilās lietotnes izmantošanu, konkurējot ar citiem personīgo asistentu piedāvājumiem, piemēram, “Google Assistant”, “Apple Siri” vai “Amazon Alexa”.

Testēšanas laikā “ChatGPT” balss rīks labi stāstīja rakstītās pasakas. Lai gan “ChatGPT” var radīt arī dziesmu tekstus, programma dziedāt atteicās.

“ChatGPT” balss ir cilvēkam līdzīga, bet, ja jūs uzmanīgi tajā ieklausāties, varat dzirdēt robotizētu un monotonu toni. “OpenAI” norāda, ka sadarbojās ar balss aktieriem, lai radītu šo jauno modeli rakstītā teksta pārveidošanai uz balsi.

Uzņēmums arī ir paziņojis, ka tuvākajās nedēļās maksas un korporatīvie lietotāji varēs piekļūt jaunai funkcijai, kas saistīta ar attēlu veidošanu un no tās atvasinātiem jautājumiem.

Jāatgādina, ka augustā “OpenAI” iepazīstināja ar “ChatGPT Enterprise” - uzņēmējdarbības versiju ar papildu funkcijām un datu aizsardzības līdzekļiem. Tas ļauj lietotājiem ievadīt daudz garākus pieprasījumus un piekļūt čata rīkam neierobežotu skaitu reižu, kā arī garantē datu šifrēšanu.

“OpenAI” gada ienākumi ir tuvu vienam miljardam dolāru. Šis skaitlis ievērojami pārsniedz prognozes, ko “OpenAI” agrāk sniedza akcionāriem.

Septembrī “OpenAI” iepazīstināja ar jauno attēlu ģenerēšanas rīku “Dall-E 3”, kas jau drīzumā būs pieejams lietotājiem, kuri maksā par pieeju “ChatGPT Plus”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu