Alūksnes putnu fermas grupa par vēl vienu soli tuvāk startam biržā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Alūksnes putnu ferma" produkcija.
"Alūksnes putnu ferma" produkcija. Foto: Publicitātes foto/AS "APF Holdings"

AS "APF Holdings" (APF), kurā ietilpst viens no lielākajiem Latvijas putnkopības un olu ražošanas uzņēmumiem Latvijā SIA "Alūksnes putnu ferma" un putnkopības un jaunputnu audzēšanas uzņēmums SIA "Preiļu putni", trešdien ir iesniegusi izskatīšanai un apstiprināšanai Latvijas Bankā rudenī plānotā akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO – Initial Public Offering) prospektu.

Uzreiz pēc prospekta apstiprināšanas tiks paziņota piedāvāto akciju cena un parakstīšanās periods.

Prospekts ir IPO procesa pamatdokuments, kas nosaka IPO piedāvāto akciju skaitu un cenu, akciju sadales principus, kā arī detalizēti apraksta uzņēmuma nākotnes attīstības ieceres un izaugsmes mērķus. Prospekts ietver arī visu būtisko uzņēmuma finanšu informāciju, stratēģiju un virkni citu nozīmīgu sadaļu, piemēram, risku izvērtējumu, aprakstu par uzņēmuma grupas pārvaldības modeli un dividenžu politiku.

Pēc akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma prospekta reģistrācijas Latvijā, finanšu un kapitāla uzraudzības iestādes Igaunijā un Lietuvā saņems Latvijas Bankas apstiprinājumu, ka piedāvājums būs publiski pieejams arī Igaunijā un Lietuvā.

"Līdz ar prospekta iesniegšanu esam pabeiguši svarīgu IPO darba daļu, jo visiem investoriem prospekts ir galvenais dokuments, kas dod detalizētu ieskatu par to vērtību, ko mēs radīsim mūsu jaunajiem akcionāriem. Tagad gaidīsim prospekta izskatīšanu un apstiprināšanu, un koncentrēsimies uz nākamo darba fāzi – turpināsim prezentācijas investoriem un gatavosimies IPO parakstīšanās laika izziņošanai," klāsta AS "APF Holdings" valdes priekšsēdētājs Jurijs Adamovičs.

Savukārt "Signet Bank Investment Banking", kas palīdzējusi uzņēmumam gatavoties startam biržā, pārvaldes vadītāja Kristiāna Janvare atzīmē, ka šis būs pirmais Latvijas uzņēmumu IPO šajā gadā. "Esam gandarīti, ka pašmāju uzņēmumi ir ambiciozi un drosmīgi un uzņēmuma attīstībai izvēlas kapitāla tirgus finansējuma piesaistes instrumentus. Šis būs pirmais IPO šajā gadā un nozīmīgs attīstības posms uzņēmumam. APF došanās biržā ir ne tikai finansiāls pavērsiens, bet arī apliecinājums uzņēmuma ambīcijām un izaugsmes potenciālam," stāsta Janvare.

Viņa arī paskaidro, ka IPO sniegs uzņēmumam iespēju realizēt savu investīciju programmu, kā rezultātā tas varēs būtiski audzēt savus ražošanas apjomus un arī peļņu, kurā dalīties ar investoriem. 

Uzņēmuma IPO investīciju piesaistes mērķis ir 7 miljoni eiro. Pēc IPO holdings paredz būtiski paplašināt darbības mērogu un līdz 2025. gadam palielināt ražoto olu daudzumu par 60% un vairāk kā dubultot ieņēmumus no aptuveni 11 miljoniem eiro 2022. gadā līdz pat 25 miljoniem 2025. gadā.

APF arī informē, ka ar IPO investoru ieguldījumu un turpmāku banku finansējumu iecerēts papildus jau esošajām trim dējējvistu novietnēm uzbūvēt vēl divas un paplašināt ražošanas atbalsta infrastruktūras jaudu. Tas ļaus palielināt ražoto olu daudzumu no 115 miljoniem gadā līdz pat 180 miljoniem, bet pašu dējējvistu skaitu audzēt līdz 665 tūkstošiem.

Papildus APF plāno sākt arī olu pārstrādi, savu ražošanu papildinot ar jaunām ražošanas iekārtām, lai radītu mūsdienīgus un veselīgus olu produktus.

Jau izskanējis, ka APF šī gada rudenī plāno doties biržā, īstenojot savu akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO). Akcijas plānots iekļaut "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Saistībā ar plānoto IPO holdingu finanšu jautājumos konsultē Latvijas investīciju banka "Signet Bank", bet juridiskajos jautājumos zvērinātu advokātu birojs "Eversheds Sutherland Bitāns".

Šobrīd 2017. gadā dibinātā AS "APF Holdings" aptver uzņēmumu grupu, kas nodarbojas ar putnkopību, vistu olu ražošanu un tirdzniecību, kā arī gāzes un organiskā mēslojuma ražošanu, kas saistīta ar putnkopības ražošanas procesu. Uzņēmumu grupā ietilpst SIA "Alūksnes putnu ferma" (putnkopība un olu ražošana), SIA "APF Trading" (vistu olu vairumtirdzniecība), SIA "Oluksne" (putnkopības un olu ražošanas pakalpojumu sniegšana), SIA "APF Energy" (gāzes un organiskā mēslojuma ražošana) un SIA "Preiļu putni" (putnkopība, jaunputnu audzēšana). AS APF Holdings lielākais akcionārs ir tā dibinātājs Jurijs Adamovičs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu