Krievijas varas iestādes gatavojas straujam invaliditāti ieguvušo skaita pieaugumam (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Nodarbinātības un sociālās aizsardzības ministrija pasūtījusi vairāk nekā 2,7 miljonus veidlapu, kas nepieciešamas izziņām par invaliditātes fakta konstatēšanu, vēsta neatkarīgais izdevums “Verstka”, atsaucoties uz informāciju par diviem valsts izsludinātiem iepirkumiem.

Šādas veidlapas nepieciešamas reģionālajiem medicīniski-sociālās ekspertīzes birojiem, kas veic ekspertīzes un gatavo dokumentus invaliditātes statusa piešķiršanai.

Šogad pasūtīto veidlapu skaits pusotru reizi pārsniedz pagājušā gada rādītāju un ir augstākais pēdējo deviņu gadu laikā.

Izsolēs pasūtīto šādu veidlapu skaits Krievijā samazinājies kopš 2015.gadā. Šajā pašā periodā samazinājies reģistrēto invalīdu skaits.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem, 2016.gadā Krievijā bija 12,7 miljoni cilvēku ar invaliditāti, bet 2022.gadā – 11,3 miljoni.

Nodarbinātības un sociālās aizsardzības ministrija arī pirmo reizi kopš 2018.gada pasūtījusi veidlapas izziņām “par profesionālās darbaspējas zaudējuma novērtējuma rezultātiem”. Pēc 2022.gada februāra ministrija pasūtījusi 107 000 šādu veidlapu.

“Verstka” uzskata, pasūtīto veidlapu straujš pieaugums, visticamāk, liecina, ka Krievija gatavojas ievērojamam invalīdu skaita pieaugumam, kas galvenokārt skaidrojams ar tās karu pret Ukrainu.

Šā gada sākumā Krievijas varas iestādes invaliditātes statusa saņemšanas iemeslu sarakstā iekļāva arī “traumas, ko guvuši brīvprātīgie, pildot militāros kontraktus”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu