Degvielas krīze Krievijā: Putins pauž neapmierinātību par valdības pasākumu neefektivitāti (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Krievijas diktators Vladimirs Putins trešdien kritizējis benzīna cenu pieaugumu Krievijā, kas turpinās, neraugoties uz valdības pieņemtajiem pasākumiem degvielas deficīta novēršanai.

Trešdien Putins tikās ar valdības locekļiem, un tikšanās laikā tika apspriesta situācija saistībā ar deficītu degvielas tirgū. Viņš uzsvēra, ka mazumtirdzniecībā benzīna cenas turpina kāpt, lai gan vairumtirdzniecībā un biržā degvielas cenas samazinājās par gandrīz 20%. Biržā cenu kritums ir novērots pēc degvielas eksporta aizlieguma ieviešanas.

"Degvielas cenas mazumtirdzniecībā turpina pieaugt. Pasākumi [degvielas deficīta apkarošanai] ir pieņemti, bet cenas turpina kāpt," neapmierinātību pauda Putins.

Pēc viņa teiktā, “atsevišķos Krievijas reģionos cilvēki ir spiesti braukt uz blakus esošajiem apgabaliem, lai iegādātos dīzeļdegvielu, jo cenas nemazinās, bet dažviet pat turpina pieaugt”.

Putina kritika liecina, ka pastāv neapmierinātība ar valdības veiktajiem pasākumiem, kas paredzēti situācijas uzlabošanai vietējā degvielas tirgū. Valdība bija cerējusi, ka eksporta aizliegums palīdzēs samazināt cenas Krievijas iekšienē, taču tas nav noticis. Putina kritika varētu mudināt valdību pieņemt vēl kādus pasākumus, lai mazinātu benzīna un dīzeļdegvielas cenas.

Benzīna un dīzeļdegvielas cenu kāpums ir nopietna problēma Krievijas ekonomikai. Tas palielina izmaksas gan uzņēmumiem, gan patērētājiem.

"Levada Centra" pētījuma dati liecina, ka 73% Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka benzīna un dīzeļdegvielas cenas ir pārāk augstas. Benzīna un dīzeļdegvielas cenu kāpums varētu palēnināt Krievijas ekonomisko izaugsmi un palielināt inflāciju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu