Ko mums sola oktobris? Lielais mēneša horoskops

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Oktobra astroloģiskajā fonā ir spēcīga Svaru Zodiaka zīmes ietekme, jo tajā atradīsies Saule un par komunikāciju "atbildīgais" Merkurs. Svaru kausiem tīk būt līdzsvarā, un šis ir laiks, kad vēlams veidot sadarbību un dzīvot harmonijā. Taču oktobrī notiks gan Saules, gan Mēness aptumsums, kas var saasināt emocijas. Ne vienam vien nāksies mācīties savaldību.

Par līdzsvaru un shēmošanu

Prāta un komunikācijas planēta Merkurs oktobrī savu novietojumu zodiakā maina divas reizes. Šai planētai lielāka nozīme ir katra cilvēka, firmas vai struktūras individuālajā astro kartē, taču jebkurš astroloģiskais stāvoklis kosmosā ietekmē arī norises kopumā.

No 5. oktobra Merkurs atradīsies Svaru zīmē, kas ir tendēta uz sadarbību, meklē harmoniju un vēlas dzīvot mierā un saticībā. Turklāt svaru kausi ir pāris, kas vēlas būt līdzsvarā. Šāds astroloģiskais fons sekmē sadarbību un ir labvēlīgs harmonisku attiecību veidošanai.

Savukārt 22. oktobrī Merkurs nonāk Skorpiona zīmē, kas izceļas ar loģiku, stratēģisku piegājienu un kam šad un tad tīk būt “pelēkā kardināla” lomā un realizēt dažādas shēmas – gan pozitīvā, gan ne tik pozitīvā nozīmē. Labs laiks lietišķo jautājumu virzīšanai.

Pilnmēness un aptumsuma spēles

Pilnā Mēness fāze allaž ir svarīga, jo saskaņā ar astroloģijas teoriju mūsu zemes pavadonis saviļņo emocijas – tāpat kā pasaules okeānos rada paisumus un bēgumus. Mēness novietojums zodiakā ietekmē dienas noskaņas un oktobrī pilnmēness ir 28. datumā Vērša zodiaka zīmē. Sirdsmiers un pārliecība par sevi atkarīga no dzīves stabilitātes. Var rasties sajūta, ka tā zūd, taču, visticamāk, tā būs ilūzija. Nav vēlams satraukties par materiālas dabas

jautājumiem. Tāpat arī jāsargās spītēties un par varītēm turēties pie savas taisnības, neuzklausot atšķirīgus viedokļus. Kā zināms, Vērša zīme dažkārt var būt ietiepīga, konservatīva un redz tikai vienu taisnību – savējo.

Par dzīvi "koridorā"

Oktobra pilnmēness "ies" pārītī ar aptumsumu. No astronomijas zinām, ka aptumsums allaž notiek pilnmēnesī. Savukārt astroloģijas teorijas vēsta, ka šāda dubultā Mēness ietekme arī divtik saviļņo emocijas. Ar tām jābūt īpaši uzmanīgiem, jo 14. oktobrī ir Saules aptumsums un mēs divas nedēļas dzīvosim tā dēvētajā "starpaptumsumu koridorā", kas daudziem cilvēkiem ir saspringts laiks. Jāgādā par mieru un saticību un jākontrolē sajūtu izpausmes un vārdi, kas var traukties pa priekšu domām. Vajadzēs mācīties savaldību.

*

AUNS

Šajā mēnesī svarīgas naudas lietas. Iespējami gan plānoti, gan neplānoti tēriņi, kas mazliet darīs bažīgu. Ēzopam tiek piedēvēts teiciens: "Ja tev daudz naudas – nepriecājies, ja maz – nebēdājies." Viss sakārtosies. Pavisam negaidīti var rasties jaunas peļņas iespējas, tikai jābūt modram, lai nepalaistu garām. Ja atklājas, ka pietrūkst kādu zināšanu, tad nepārdzīvo, bet ielūkojies kursu vai semināru piedāvājumā. Attiecību tēma patlaban it kā otrā plānā, jo jātiek skaidrībā ar sevi. Daudz gremdēsies apcerīgās pārdomās: “Kas esmu? Kurp eju? Ko vēlos no dzīves?” Dvēselē mazliet rudenīgas noskaņas, taču tas vērtīgi – pamanīsi būtiskas lietas, kas vasaras vieglumā paslīdējušas garām.

VĒRSIS

Lieli plāni? Ar tiem esi uzmanīgs, jo pēkšņi var atklāties, ka ir kādi blakus apstākļi un ieceres brūk kā kāršu namiņš. Lai no tā izvairītos, jebkurā jautājumā lietišķajā jomā ievāc informāciju, veic aprēķinus, pievērs uzmanību juridiskajiem aspektiem. Un tad jau drīz varēsi lepoties ar savu ieceru realizāciju un citi novērtēs tavas oriģinālās idejas. Kāds sāks jaunu projektu, kāds manīs darbu un pieteiks sevi kā izcilu speciālistu. Uz ātru peļņu gan neceri – nauda bankas kontā vairosies pamazām. Svarīga arī attiecību tēma. Lutini mīļoto cilvēku un pretī saņemsi to pašu. Brīvajā laikā prieks no kultūras vai izklaides pasākumiem labā kompānijā.

DVĪŅI

Daudz emociju, un dažu brīdi tās būs grūti kontrolēt. It kā jau te neesi no tiem cilvēkiem, kas uzsprāgst par katru nieku, pārdzīvo un bieži sūrojas. Tomēr šajā mēnesī tas kauss var līt pāri malām, tostarp bez īpaša iemesla. Ko iesākt? Neuzņemies pārāk daudz sīku pienākumu un brīvajā laikā dari to, kas līdzsvaro: dodies pastaigās, izbraucienos, meditē, nodarbojies ar jogu… gan pats atradīsi, kas tev vislabāk palīdz. Jo darba dzīve jau neapstājas. Varētu pat teikt, ka tā ies ar uzrāvienu – ir iespējas satikt līdzīgi domājošus cilvēkus. Un tu jau zini, ka viena pamodusies doma, modina arī citas. Var izveidoties lieliska komanda – īsta domnīca un ideju darbnīca.

VĒZIS

Mācies! Zināšanas, kas ir tavā galvā, neviens nevar atņemt. Vēlams kaut ko praktiski pielietojamu tūdaļ, vai to – kas noderēs jau vistuvākajā nākotnē, piemēram, tehnoloģijas, mākslīgā intelekta pielietojuma iespējas u.tml. Profesionālajā jomā viss vairāk vai mazāk notiks ierastajā ritmā: dažu dienu vairāk, dažu dienu mazāk pienākumu, bet kopumā bez īpašām izmaiņām un satricinājumiem. Ja pārņem apcerīgs pesimisms un "vissirslikti" sajūta, tad vajag darīt to, kas sagādā prieku un uzmundrina. Uz zini, ka līdzās ir mīļotais cilvēks, kurš atbalstīs. Ja tāda nav, ir iespējas satikt. Turklāt ļoti romantiskos apstākļos.

LAUVA

Tev piemīt līdera dotības, un profesionālajā jomā gaidāmi panākumi. Protams, vajag respektēt kolēģu vai sadarbības partneru viedokli un saprast, kurā brīdī doties visiem pa priekšu, iedvesmojot un aicinot līdzi, un kurā palikt mazliet ēnā, paskubinot un ļaujot izcelties citiem. Tāpat jau – visus laurus nenoplūksi un visu pasaules naudu nenopelnīsi. Bet par to pēdējo gan ir jārunā. Katram darbam sava cena un nevajag kautrēties to nosaukt. Ja nāk kāds it kā ideālais karjeras piedāvājums, tad esi modrs. Sarunās un pie līguma noformēšanas pievērs uzmanību, lai viss pēc likuma burta. Brīvajā laikā daudz uzmanības veltīsi mājas saimniecībai.

JAUNAVA

Tas nopietnais un kritiski noskaņotais tēls šajā mēnesī būs kaut kur nozudis – garastāvoklis labs, sejā smaids un ceļā cilvēku simpātijas. Daudz ko izdosies sakārtot un atrisināt ar labestību un personīgo pievilcību. Tev allaž bijušas svarīgas zināšanas, un tagad atkal klāt ir laiks, kad kaut kas jāpamācās: kāds gribēs papildināt profesionālās iemaņas, kāds apgūt svešvalodu, kāds iemācīties gatavot kulinārijas, kāds rokdarbu brīnumus. Brīvajā laikā pārsvarā nodarbosies ar saimniecības lietām, taču interesanti piedzīvojumi paredzami sirdslietās. Tā var būt iepazīšanās, kas lēnītēm pāraug simpātijās, vai spējas jūtas, kas uzrodas kā zibens no skaidrām debesīm.

SVARI

Jādomā par jaunām darba iespējām vai projektiem. Un ļoti derētu ielāgot miljardiera Ričarda Brensona atziņu. Proti: “Dzīvē vienmēr kaut ko vinnē un kaut ko zaudē. /../ Nenožēlo un nekrīti izmisumā, kad zaudē. Nekad neskaties atpakaļ - vienalga, pagātni tu neizmainīsi. Taču es cenšos mācīties no pagātnes kļūdām.” Ļoti iespējams, ka tavā iepriekšējās pieredzes pūrā ir kas tāds, kas noderēs tieši tagad. Ja darīšana ar ārzemju tēmu, tad gan esi piesardzīgs un nepaļaujies uz godavārdu. Brīvajā laikā risināmi pedagoģiskie jautājumi. Ģimenes cilvēkiem iespējas ieraudzīt otrā jaunas rakstura šķautnes, bet, ja patlaban esi viens, tad apdomā, ko tu vēlētos, un varbūt kosmoss piepildīs tavas ilgas.

SKORPIONS

"Pilsētas tiek celtas gadsimtiem, bet sagrautas dažu stundu laikā," teicis Cicerons. Un šī atziņa vienmēr nav jāuztver burtiski. Šajā mēnesī esi apdomīgs un tolerants sarunās ar kolēģiem vai darījumu partneriem, un nerādi savu skorpionisko dzelonīti. Ja vēlies kaut ko aizrādīt, tad – īsi, lietišķi, konstruktīvi. Tajā pašā laikā ir labvēlīgs periods jaunu kontaktu veidošanai. Privātajā dzīvē tāda sajūta, ka tūdaļ jānotiek kaut kam burvīgam. Un brīnumi, kā zināms, mēdz notikt. Dzīve var uzdāvāt jauku tikšanos, pēkšņas simpātijas un saviļņojošus piedzīvojumus. Ja esi jau ar kādu kopā, tad attiecībām jāpiešķiļ jauna dzirksts: uzaicini mīļoto uz romantisku tikšanos – kā pirmo reizi.

STRĒLNIEKS

Būs iedvesma ķerties pie vairākiem darbiem vienlaikus. Strādāsi ar atdevi, to pašu gaidīsi arī no kolēģiem, un par citu neizdarību vai nespēju ātri reaģēt ļoti piktosies. Pirms kaut ko aizrādīt, rūpīgi izvēlies vārdus, jo kāds var apvainoties, kāds jūtīgi uztvert asākā veidā izteiktu kritiku un tas atstās iespaidu uz darba attiecībām. Patiesībā nevajadzētu šķiest spēkus sīkumos, bet domāt par lielākiem projektiem, karjeru vai biznesu – patlaban ir ražas laiks un labas iespējas palielināt ienākumus. Brīvajos brīžos apdari mājas darbus un lūdz ciemos draugus. Intelektuālas sarunas un neliela radoša bohēma ļaus atpūsties un sagādās prieku.

MEŽĀZIS

Šis mēnesis ir ļoti piemērots, lai pievērstos jauniem projektiem. Prātā interesantas un kreatīvas idejas – tikai jāprot tās prezentēt. Atradīsi domubiedrus, kuri būs gatavi atbalstīt. Tikai atceries to sakāmvārdu, ka solīts makā nekrīt, tāpēc norunas jāfiksē juridiski korektos līgumos. Attiecībā uz finansēm prāts gan mazliet nemierīgs, un ik pa laikam gribas apskatīt cenas veikalos un ciparus rēķinos. No ienākumu stabilitātes lielā mērā atkarīgs sirdsmiers, tomēr uztraukumam nav iemesla. Brīvajā laikā labprāt baudīsi bohēmu tuvu draugu lokā. Rudenīgs saulriets apvienojumā ar karstvīnu un intelektuālām sarunām... Tas ir lieliski!

ŪDENSVĪRS

It kā jau nauda dzīvē nav galvenais, tomēr prātu nemierīgu darīs finanšu tēma. Kā saplānot savu un ģimenes budžetu? Kā palielināt ienākumus? Īstajā brīdī satiksi īstos cilvēkus un radīsies iespēja iesaistīties jaunos projektos. Darījumu sarunās mēģini gūt pēc iespējas lielāku labumu. Ja spēsi sevi pārliecinoši pasniegt, tad zelta dālderi makā būs īsti, nevis kā Sprīdītim maldugunis purvā. Un svarīgi saglabāt mieru, ja kaut kas nenotiek pēc tava prāta. Uzmanību prasīsi attiecību tēma. Ar mīļoto cilvēku iespējamas viedokļu atšķirības un nesaprašanās, tāpēc no sirds jāizrunājas. Brīvajiem ļaudīm lielisks laiks, lai satiktu savu sirdsāķīti un baudītu romantiku.

ZIVIS

Lietišķajā jomā iespējas izveidot jaunus kontaktus. Ar cilvēkiem sapratīsies teju no pus vārda, un kopumā visas ieceres virzīsies uz priekšu pēc plāna. Vienīgi jāturas tālāk no situācijām, kur citi skaidro attiecības. Palīdzot risināt svešas problēmas un svarīgus jautājumus, pats savas intereses atstāsi novārtā. Ja to vēl neesi pamanījis, tad ielāgo: pārāk labam būt nav labi. Palīdzi ar mēru, atbalsti ar mēru. Privātajā dzīvē jāgādā par saskaņu, mājās uz līdzenas vietas var izcelties strīdi par niekiem. Gudrākais piekāpjas. Ja sirds brīva, to var sasildīt rudenīgs saulstariņš. Sekmīgi rudens saimniecības darbi mājās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu