Agrāk populārais izklaides centrs "Go Planet" iegūs jaunu dzīvi: zināms, kas tajā atradīsies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Investīciju uzņēmuma "Merito Partners" fonda "Merito Self Storage Fund" uzņēmums "Safe Storage Group", investējot vairāk nekā sešus miljonus eiro, bijušā izklaides centra "Go Planet" ēku pārveidos par mantu glabātavu, aģentūru LETA informēja "Merito Partners" pārstāvji.

"Safe Storage Group" šogad septembrī izsolē par 2,792 miljoniem eiro iegādājās bijušo izklaides centra "Go Planet" ēku Gunāra Astras ielā, Rīgā. Īpašuma pārbūvē plānots ieguldīt vēl 3,5 miljonus eiro, izveidojot vienu no Austrumeiropā lielākajām mantu glabātavām ar iznomājamo platību ap 10 000 kvadrātmetru.

Ēkā tiks izvietotas vairāk nekā 1600 dažāda izmēra individuālās mantu glabātavas.

"Go Planet" ēkas kopējā platība ir 15 025 kvadrātmetri, bet zemesgabala platība ir 1,5656 hektāri.

"Safe Storage Group" līdzdibinātājs un valdes priekšsēdētājs Augusts Iesalnieks norāda, ka pieprasījums pēc telpām mantu uzglabāšanai privātpersonu un uzņēmēju vidū ir strauji pieaugošs, savukārt atbilstošs piedāvājums Latvijas un Baltijas tirgū līdz šim nav bijis plaši pieejams.

"Safe Storage Group", attīstot mantu glabātavu tīklu Baltijā, fokusējas uz jau esošu neizmantotu ēku iegādi, ko, līdzīgi kā "Go Planet" ēku, pārveidos par specializētām mantu glabātavām. "Go Planet" ēku plānots atjaunot pa daļām, vairākās kārtās, paredzot, ka pirmās mantu glabātavas klientiem būs pieejamas tuvākā gada laikā.

Pārveidotajā ēkā tiks izmantoti energoefektīvi būvniecības risinājumi, kā arī klientiem būs pieejamas mūsdienu tehnoloģiju iespējas - mobilā lietotne, kas nodrošina tūlītēju piekļuvi telpām ar vienu pieskārienu, kā arī attālināta darījumu noslēgšana tīmekļa vietnē un automātiska pakalpojumu apmaksa. Klientiem mantu glabātavas būs pieejamas jebkurā laikā katru dienu.

"Merito Partners" partneris Mārtiņš Baumanis informē, ka bijušās "Go Planet" ēkas iegāde ir pirmā specializēto nekustamo īpašumu fonda "Merito Self Storage Fund" investīcija. Pašlaik fonds aktīvi strādā pie vēl vismaz piecu atsevišķu nekustamo īpašumu iegādes Baltijā un līdz gada beigām plāno iegādāties vēl vairākus īpašumus mantu glabātavu tīkla attīstībai gan Latvijā, gan Lietuvā un Igaunijā.

"Merito Partners" ir izveidojis 30 miljonu eiro specializēto nekustamo īpašumu fondu "Merito Self Storage Fund" un plāno pakāpeniski piesaistīt vēl apmēram 50 miljonu eiro banku līdzfinansējuma ar mērķi piecu gadu laikā Baltijas reģionā attīstīt mantu glabātavu tīklu.

To veidos 15 līdz 20 dažāda izmēra mantu glabātavu kompleksi ar kopējo iznomājamo platību vismaz 50 000 kvadrātmetru un vismaz 10 000 individuālajām mantu glabātavām. Šobrīd fondā investēti gandrīz pieci miljoni eiro vairāk nekā 10 Latvijas privāto investoru kapitāla un aktīvi turpinās arvien jaunu investoru piesaiste - tuvāko mēnešu laikā kopējais fonda apmērs sasniegs vismaz 10 miljonus eiro.

"Merito Partners" reģistrēta 2022.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 200 000 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Aigars Kesenfelds (76,92%), Mārtiņš Baumanis (11,83%), Mikus Janvars (5,92%), Jānis Pizičs (2,96%), Laila Hartmane (1,18%) un Vairis Dmitrijevs (1,18%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu