Saulkrastu novadā jūra skārusi pludmales krastā esošos celiņus un pārģērbšanās kabīnes

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saulkrastu pludmale.
Saulkrastu pludmale. Foto: Paula Čurkste/LETA

Saulkrastu novadā jūra ļoti skārusi pludmales krastā esošos celiņus un pārģērbšanās kabīnes, informē novada pašvaldība.

Šobrīd kopumā 4000 mājsaimniecību ir traucēta elektroapgāde. Visvairāk traucējumu esot līdz Baltajai kāpai, bet centrā uz doto brīdi viss esot kārtībā.

Vētras dēļ Saulkrastu pilsētā ir arī sagāzušies koki. Savukārt jūra ļoti skārusi pludmales krastu, kur ūdens ir paskalojis gan soliņus, gan šogad izbūvētos celiņus, kā arī pārģērbšanās kabīnes.

Aģentūra LETA novēroja, ka Saulkrastos vētras laikā bija traucēti mobilie sakari.

Arī viens no "Apvienotā saraksta" (AS) līderiem, Saeimas deputāts Edvards Smiltēns (AS) tviterī raksta, ka vētras dēļ novēroti ievērojami traucējumi mobilajos sakaros.

"Šo vēja brāzmu radītās neparvaramās problēmas kritiskās infrastruktūras apsaimniekotājiem liek uzdot pamatotu jautājumu - vai mēs esam gatavi patiesām krīzēm un plaša mēroga valsts drošības apdraudējuma situācijai," norāda Smiltēns.

Tikmēr Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aigars Mucenieks informēja, ka novadā nav ziņu par lieliem postījumiem, kā arī nav informācijas par elektroapgādes traucējumiem. Vairāki koki esot nogāzušies, kā arī kaut kādi postījumi esot skāruši arī bērnu rotaļu laukumus.

Mucenieks gan atzīmēja, ka novadā pie vējiem jau pieraduši, tie ir regulāri, tāpēc situācija nav briesmīga.

Arī Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Aivars Priedols norādīja, ka vēja postījumi nav traģiski, un novads vēl "turās". Šobrīd arī visi koki, kas bija nokrituši, ar glābēju palīdzību ir aizvākti no ceļiem.

Savukārt Limbažu novadā elektroapgāde ir traucēta vairāk kā 2000 mājsaimniecību. Kā informēja novada pašvaldībā, AS "Sadales tīkls" neesot solījis elektrības atgriešanos ātrāk par 48 stundām.

Kopumā gan novadā situācija vairs nav tik "traka", lielu postījumu nav, tikai nogāzti vecie koki, jo ir mainījies vēja virziens. Lielākie postījumi jau esot novērsti.

Kā ziņots, svētdiena būs mākoņaina un lietaina, kā arī saglabāsies vētrains laiks.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes liecina, ka lietus gaidāms galvenokārt rietumu un centrālajos rajonos, bet vietām Kurzemē tas var būt stiprs un to var pavadīt atsevišķas zibens izlādes.

Rietumu, ziemeļrietumu vējš daudzviet brāzmās sasniegs 18-23 metriem sekundē, bet piekrastes rajonos 25-30 metriem sekundē. Gaisa temperatūra gaidāma no +3…+8 grādiem iekšzemē, līdz +9…+11 grādiem piekrastes rajonos.

Rīgā diena būs mākoņaina un palaikam līs. Gaidāms stiprs ziemeļrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās sasniegs 25-27 metriem sekundē. Gaiss iesils vien līdz +9…+11 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu