NOSKATIES Pamests likteņa varā: Jēkabpilī no nāves izglābj uz balkona ilgstoši atstātu kaķi (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "ReTV" sižeta

Jēkabpilī izdevies izglābt kaķi, kurš ilgstoši uz dzīvokļa balkona cīnījās par savu dzīvību, jo ārā uz piektā stāva tika atstāts viens bez ēdiena un ūdens. Tagad mīlulis nogādāts patversmē un tiek pabarots, padzirdīts un aprūpēts, savukārt pret saimnieci uzsākta administratīvā lietvedība, ziņo "ReTV".

Kaimiņi rudo runci regulāri dzirdēja ņaudam. Tika noskaidrots, ka ņaudēšana nāk no piektā stāva balkona – no dzīvokļa, kuru īrnieki pirms divām nedēļām bija pametuši parādu nenomaksāšanas dēļ.

Kaimiņi izsaukuši policiju. Taču kaimiņiene Linda nolēmusi likumsargus negaidīt un runci pabarot ātrāk. Viņa uz birstes kāta ar diegu piesējusi vistas stilbu un pa apakšējās balkona malas spraugām bakstījusi iekšā, uz ko kaķis reaģējis. Tā viņa runcim iebarojusi apmēram četrus stilbus.

Kaķi baroja arī citi kaimiņi, metot ēdienu no citiem logiem un balkoniem. 

Kad notikuma vietā ieradās Jēkabpils pašvaldības policija, policisti uzlauza dzīvokļa durvis. Miteklī valdīja neciešama smaka un nekārtība, bija arī insekti. No balkona izcēla kaķi. Runcis bija netīrs, ar savēlušos spalvu un iekritušu vēderu. Viņš uzreiz ievietots būrī un nogādāts patversmē.

Savukārt pret saimnieci pašvaldības policija uzsākusi administratīvo lietvedību par dzīvnieka labturības tiesību pārkāpumiem. Par šiem pārkāpumiem var tikt piemērots naudas sods līdz 1750 eiro. 

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu