“Naktīs tā viņam čukstēja ellišķīgas lietas”. Vīrs ar vēl vienu seju pakausī (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Edvards Mordeiks
Edvards Mordeiks Foto: Ekrānuzņēmums no "Youtube" video

Edvards Mordeiks – zināms arī kā Edvards Mordreiks – bija 19. gadsimta anglis, kurš piedzima ar vēl vienu seju pakausī, kas spējusi čukstēt, smieties un raudāt. Naktīs šī seja Mordeikam čukstējusi lietas, “kādas varētu runāt tikai ellē”, tāpēc savu mokošo dzīvi Mordeiks beidza pašnāvībā. Vismaz tā vēsta leģenda...

1895. gada 8. decembrī laikraksts “Boston Sunday Post” publicēja rakstu ar nosaukumu “The Wonders of Modern Science”, kurā iekļauti biedrības “Royal Scientific Society” ziņojumi par dažādiem dīvaiņiem. Dīvaiņu sarakstu it kā veidojuši britu zinātnieki, un tajā bija iekļauta arī nāriņa, baiss cilvēks-krabis un bēdīgi slavenais Edvards Mordeiks – cilvēks ar divām sejām.

Lai arī Mordeiks aprakstīts gan šajā laikrakstā, gan 1896. gada enciklopēdijā “Anomalies and Curiosities of Medicine”, tomēr nepastāv citi pierādījumi, kas varētu apstiprināt viņa eksistenci, tāpēc, visticamāk, šis cilvēks un viņa īpatnējais stāvoklis ir izdomāts. Tiesa, eksistē daži brīnumaini ļaudis, kas tā nedomā. Lai nu kā, lūk, stāsts par Edvardu Mordeiku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu