Latvijas attiecības ar Palestīniešu pašpārvaldi līdz šim ir bijušas ierobežotas, norāda ministrija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrijas ēka ar NATO un Baltijas republiku karogiem.
Ārlietu ministrijas ēka ar NATO un Baltijas republiku karogiem. Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas attiecības ar Palestīniešu pašpārvaldi līdz šim ir bijušas ierobežotas, uzturot pamatā politisku dialogu gan divpusēji, gan Eiropas Savienības (ES)-Palestīnas attiecību ietvaros, informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Eglīte uzsvēra, ka Palestīna nav viena no Latvijas attīstības sadarbības prioritātēm. Iepriekš ir notikusi Eiropas Savienības (ES) "Dienvidu kaimiņu", tostarp Palestīniešu pašpārvaldes studentu apmācība Rīgas Juridiskās augstskolas Eiropas tiesību un ekonomikas intensīvajā programmā.

Pēc ĀM preses sekretāres paustā, Latvijas eksperti ir arī periodiski piedalījušies atsevišķos projektos ES TAIEX programmā, kuros ir piedalījusies arī Palestīniešu pašpārvalde.

"Patlaban nav aktīvu projektu ar Palestīniešu pašpārvaldes pārstāvju dalību. Lēmumi par turpmāko sadarbību ar Palestīniešu pašpārvaldi būs jāpieņem, vadoties no Palestīniešu pašpārvaldes nostājas, reaģējot uz pašreizējiem notikumiem, kā arī no ES iekšējām diskusijām," atzīmēja Eglīte.

LETA jau rakstīja, ka ES ir apturējusi attīstības palīdzības maksājumus palestīniešiem, pirmdien paziņojis ES komisārs.

"Visi maksājumi tiek nekavējoties apturēti. Visi projekti tiek pārskatīti. Visi jaunie budžeta priekšlikumi, tai skaitā 2023.gadam, atlikti līdz turpmākam paziņojumam. Visaptverošs visa portfeļa novērtējums," sociālajos medijos paziņoja ES paplašināšanās komisārs Olivērs Vārhelji.

ES pārskatīs visu palīdzību palestīniešiem, kas ir aptuveni 691 miljons eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu