Britu premjers nosoda antisemītisko incidentu pieaugumu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Wikipedia

Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks piektdien nosodījis "pretīgo antisemītisko incidentu" pieaugumu Apvienotajā Karalistē pēc sestdien notikušā palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamas" uzbrukuma Izraēlai.

"Pēdējo dienu laikā ir vērojams gluži pretīgs antisemītisku incidentu pieaugums. Tas nav pareizi," sacīja Sunaks.

Saskaņā ar Londonas policijas sniegto informāciju ir vērojams "antisemītisku noziegumu un incidentu masveida pieaugums". No 30.septembra līdz 13.oktobrim reģistrēti 105 antisemītiski incidenti un 75 antisemītiski nodarījumi, salīdzinot ar 14 incidentiem un 12 nodarījumiem tajā pašā laika posmā pagājušajā gadā.

"Mēs esam piešķīruši papildu finansējumu Kopienu drošības fondam, lai garantētu, ka ebreju iestādēm - vai tās būtu sinagogas vai skolas - ir visa nepieciešamā aizsardzība, un policijai ir viss nepieciešamais atbalsts, lai panāktu, ka mūsu ielas ir drošas visu kopienu pārstāvjiem," sacīja Sunaks.

"Jo mēs pilnīgi noteikti nepieļausim, ka cilvēki kūda uz naidu, vardarbību vai rasistiskām darbībām. Biedējoša vai draudoša uzvedība netiks pieļauta. Pret to tiks vērsta visa likuma bardzība," viņš piebilda.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu