Kalnu Karabahas pilsētās pacelts Azerbaidžānas karogs (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs piedalās karoga pacelšanas ceremonijā kalnu Karabahas reģiona galvaspilsētā, ko Azerbaidžāna dēvē par Hankendi, bet armēņi – par Stepanakertu. Pēc Azerbaidžānas militārās operācijas un etnisko armēņu masveida izceļošanas no kalnu Karabahas reģiona, Azerbaidžānā 2023. gada 15. oktobrī.
Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs piedalās karoga pacelšanas ceremonijā kalnu Karabahas reģiona galvaspilsētā, ko Azerbaidžāna dēvē par Hankendi, bet armēņi – par Stepanakertu. Pēc Azerbaidžānas militārās operācijas un etnisko armēņu masveida izceļošanas no kalnu Karabahas reģiona, Azerbaidžānā 2023. gada 15. oktobrī. Foto: PRESIDENT OF THE REPUBLIC OF AZERBAIJAN/via REUTERS

Pēc zibenskara, kura dēļ armēņi masveidā pameta Kalnu Karabahu, Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs svētdien, 15. oktobrī, reģiona galvaspilsētā Hankendi jeb Stepanakertā, kā to dēvē armēņi, pacēla valsts karogu.

Šī ir pirmā reize Alijeva divas desmitgades ilgās prezidentūras laikā, kad viņš apmeklē Kalnu Karabahu, kas kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem atradās armēņu separātistu kontrolē.

Pēc separātistu valdības kapitulācijas septembra beigās faktiski visi armēņi, kas dzīvoja Kalnu Karabahā un kuru skaits, kā tika lēsts, pirms pirmās militārās sakāves 2020.gadā sasniedza 120 000, ir reģionu pametuši un aizbēguši uz Armēniju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu