Izraēlas armijas pārstāvis: Izraēla ir gatava cīnīties vairākās frontēs (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izraēlas armija pie "Zilās līnijas".
Izraēlas armija pie "Zilās līnijas". Foto: JALAA MAREY / AFP

Izraēla pastiprinājusi militāro klātbūtni gar robežu ar Libānu, pirmdien, 16. oktobrī, paziņojis Izraēlas armijas preses sekretārs Daniels Hagari, norādot, ka Izraēla ir gatava cīnīties divās frontē vai vairāk.

Situācija uz Izraēlas un Libānas robežas ir saasinājusies laikā, kad Izraēla koncentrē karaspēku un smago bruņutehniku gar Gazas joslu, reaģējot uz palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamas" uzbrukumu.

Kopš Izraēlas un "Hamas" kara sākuma Libānas šiītu kaujinieku grupējums "Hizbollah" vairākas reizes apšaudījis Izraēlu no Libānas teritorijas, uz ko Izraēla atbildējusi ar pretuguni. Savstarpējās apšaudēs gājuši bojā vismaz septiņi cilvēki, tai skaitā četri "Hizbollah" kaujinieki Libānas pusē.

Hagari sacīja, ka "Hizbollah" vakar ar vairākiem uzbrukumiem mēģināja novērst Izraēlas armijas uzmanību no Gazas joslas, darot to ar Irānas ziņu un atbalstu. Viņš uzsvēra, ka Izraēla apņēmīgi atbildēs uz jebkuru uzbrukumu tās teritorijai, piebilstot, ka armija ir spējīga cīnīties divās vai vairākās frontēs.

Lai gan šobrīd galvenais mērķis ir Gazas josla, militārie spēki tiek pietaupīti iespējamai tālākai konfrontācijai, sacīja Hagari. "Ja "Hizbollah" pieļaus kļūdu mūs pārbaudot, atbilde būs nāvējoša," paziņoja Hagari.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu