"Rimi Latvia" par astoņiem miljoniem eiro iegādājas zemi blakus "Akropolei Alfa" (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iepirkšanās centrs "Akropole Alfa".
Iepirkšanās centrs "Akropole Alfa". Foto: Zane Bitere/LETA

Mazumtirgotājs "Rimi Latvia" par astoņiem miljoniem eiro no "Linstow Baltic" ir iegādājusies zemi Brīvības gatvē blakus tirdzniecības centram "Akropole Alfa", pavēstīja nekustamo īpašumu kompānijas "Colliers" pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka "Rimi Latvia" blakus tirdzniecības centram "Akropole Alfa" ir iegādājusies zemesgabalu 3,6 hektāru platībā.

"Zemesgabala iegāde bija stratēģisks lēmums, vērtējot kopējo situāciju nekustamo īpašumu un tirdzniecības centru segmentā konkrētajā apkaimē," pauž "Rimi Latvia" nekustamo īpašumu un attīstības direktors Māris Gailīts, piebilstot, ka uzņēmums saredz perspektīvu nākotnē papildināt esošo piedāvājumu ar tirdzniecības platībām attiecīgajā teritorijā.

Savukārt "Linstow Baltic" valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds norāda, ka darījums atbilst "Linstow Baltic" nākotnes portfeļa stratēģijai.

Darījumā "Colliers" pārstāvēja "Linstow Baltic" intereses.

Pēc "Colliers" datiem, attiecīgais darījums ir šogad lielākais pēc platības un vērtības Rīgā. Šogad Rīgā ar cenu virs 400 000 eiro ir pārdots 21 zemesgabals ar kopējo vērtību aptuveni 18 miljoni eiro, kamēr 2022.gadā tika pārdoti 33 nozīmīgi zemes gabali ar kopējo vērtību gandrīz 60 miljoni eiro.

Kā pauda Gailītis, iegādātajai zemes platībai vēl nepieciešams izstrādāt precīzus plānus par konkrētajai apkaimei piemērotāko tirdzniecības platību risinājumu.

Taujāts par to, vai kompānija plāno pārtraukt darbību tirdzniecības centrā "Akropole Alfa", Gailītis sacīja, ka šī brīža spēkā esošais līgums ar tirdzniecības centra īpašniekiem nosaka "Rimi" tiesības uz nomu līdz pat 2034.gadam.

Jau ziņots, ka "Rimi Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 1,028 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 25,2% un bija 27,49 miljoni eiro. "Rimi Latvia" reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais uzņēmums "Rimi Baltic".

Vienlaikus "Linstow Baltic" pērn strādāja ar 3,544 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% vairāk nekā 2021.gadā, kā arī guva 231 565 eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš. "Linstow Baltic" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,1 miljons eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums "Linstow". "Linstow" apsaimnieko un attīsta Latvijas tirdzniecības centru "Origo", kā arī lielāko tirdzniecības centru Igaunijā - "Ülemiste".

Tāpat vēstīts, ka "Akropolis Group", kas pārvalda tirdzniecības centrus "Akropolis" Viļņā, Klaipēdā un Šauļos, kā arī "Akropole Rīga", 2021.gada nogalē pabeidza tirdzniecības centra "Alfa" iegādi, kļūstot par vienīgo tā īpašnieku.

2021.gada augustā "Akropolis Group" paziņoja, ka parakstījusi līgumu ar Norvēģijas uzņēmumu "AMD Holding" par 100% kapitāldaļu iegādi tā Latvijas meitasuzņēmumā "Delta Property". Darījums par tirdzniecības centra iegādi tika pabeigts 2021.gada 30.novembrī.

"Akropolis Group" ietilpst Lietuvas holdingā "Vilniaus prekyba", kurā ir arī mazumtirdzniecības kompāniju tīkls "Maxima grupe". Grupai piederošajos tirdzniecības centros ierasti atrodas "Maxima" lielveikali, taču tirdzniecības centrā "Akropole Alfa" joprojām ir "Rimi" lielveikals. "Rimi" iepriekš informēja, ka uzņēmumam ir spēkā esošs līgums par nomas tiesībām tirdzniecības centrā līdz 2034.gadam.

"Colliers" ir starptautisks nekustamo īpašumu uzņēmums, kas piedāvā nekustamā īpašuma pakalpojumus investoriem, īpašniekiem un nomniekiem visās galvenajās uzņēmējdarbības nozarēs - biroju un tirdzniecības sektorā, ražošanā, loģistikā un viesnīcu uzņēmējdarbībā. "Colliers" zīmols ir pārstāvēts 66 valstīs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu