Sirsnīga satikšanās! Prezidents Talsos sastop mazulīti Terēzi, kura piedzima Rinkēviča vizītes laikā Kuldīgas slimnīcā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts prezidents/Facebook

Otrdien darba vizītes laikā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikās ar Talsu novadu domes un Rojas pārvaldes vadību. Cita starpā vizītes laikā viņam izdevās satikt arī trīs mēnešus veco Terēzi un viņas māmiņu.

"24.jūlijā, mana Kuldīgas slimnīcas apmeklējuma laikā, piedzima talseniece Terēze, toreiz sveicu viņu ar kartiņu. Šodien Terēze Talsos nolēma iepazīties personīgi. Ļoti jauka un sirsnīga tikšanās," apraksta prezidents.

Valsts prezidents ar preses dienesta starpniecību uzsver, ka vizītes laikā bija iespēja tuvāk iepazīt arī spēcīgus un eksportspējīgus uzņēmumus, kā arī priekšzīmīgu ilgtspējīgas ražošanas piemēru.

"Šeit darbojas mūsdienīgi uzņēmumi gan ar vietējo, gan ar ārvalstu kapitālu. Tāpat jāatzīmē tikšanās Talsu Ģimeņu un bērnu attīstības centrā "Brīnumiņš" ar pacientu vecākiem un medicīnisko personālu, tā bija ļoti emocionāla," pēc darba vizītes pauda Rinkēvičs.

Vizītes laikā Valsts prezidents iepazina Talsu novada uzņēmējdarbības vidi, Rojā apskatot eksporta zivrūpniecības uzņēmuma SIA "Banga LTD" darbību, bet Ģibuļu pagasta Pastendē tiekoties ar sadzīves metālizstrādājumu produktu ražotāja SIA "Brabantia Latvia" pārstāvjiem, kuri dalījās pieredzē ar ilgtspējīgas uzņēmējdarbības praksi gan produktu ražošanā, gan energoefektīvā uzņēmuma darbībā.

Savukārt Laidzes pagasta Miegūzē Valsts prezidents apmeklēja smiltsērkšķu audzēšanas un pārstrādes ģimenes uzņēmuma "Cukuriņi" saimniecību un Talsos viesojās pie audējas un zīmola "Vidū" radītājas Unas Rozentāles.

Tāpat Rinkēvičs apmeklēja Talsu Ģimeņu un bērnu attīstības centru "Brīnumiņš", kur tikās ar centra pacientiem - bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām, darbiniekiem un vecākiem, lai tuvāk iepazītu centra darbību un uzklausītu ģimeņu, kurā aug bērni ar īpašām vajadzībām, dzīvesstāstus.

Darba vizītē Valsts prezidents apmeklēja arī Rojas Jūras un zvejniecības muzeju, atbildēja uz vietējo Talsu novada mediju jautājumiem, kā arī vizītes noslēgumā Talsu Tautas namā tikās ar novada iedzīvotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu