Bankas vadītājs: "Citadele" nekonkurē ar mazajām bankām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Citadele banka" valdes priekšsēdētājs Johans Akerbloms.
AS "Citadele banka" valdes priekšsēdētājs Johans Akerbloms. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas banku piedāvātie pakalpojumi ir vieni no labākajiem Eiropā, intervijā aģentūrai LETA sacīja bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Jūhans Okerblums.

"Latvijas banku sektors ir konkurētspējīgs un banku pakalpojumi, kas tiek piedāvāti Latvijas klientiem, ir vieni no labākajiem Eiropā. (..) Esmu arī Vācijas bankas klients, un, salīdzinot pakalpojumus, ko kā klients varu saņemt šeit, tad esam tālu priekšā gan pakalpojumu kvalitātē, gan funkcionalitātē," teica Okerblums.

Vienlaikus viņš norādīja, ka Zviedrija banku pakalpojumu ziņā vienmēr ir bijusi priekšgalā Eiropai, taču šobrīd banku pakalpojumi Zviedrijā un Baltijas valstīs ir līdzīgā līmenī.

Tāpat Okerblums sacīja, ka konkurence banku sektorā šeit ir spēcīga. "Tas ir izaicinoši, un sacensības ir sīvas," viņš minēja.

Bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs arī piebilda, ka banka nekonkurē ar mazajām bankām - tās ir palikušas kaut kur ārpusē un daudzām koncepts nav izdevies.

"Šajā banku tirgū, ja neesi pietiekami liels, tad nav arī muskuļu, lai augtu un attīstītos, jo tas ir ļoti dārgi bankai izpildīt normatīvos regulējumus, nodrošināt IT attīstību, bankas stabilitāti. Tas nemainīsies un tāpēc mazākai bankai ir grūtāk konkurēt tirgū, jo to vienkārši nevar atļauties," klāstīja Okerblums.

Viņš atzīmēja, ka Igaunijā situācija ir līdzīga, lai gan konkurence ir vēl asāka, savukārt Lietuvā situācija ir tāda pati kā Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu