Miljardieris: Cilvēki pandēmijas laikā nestrādāja pietiekami apzinīgi (7)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Kompānijas “Blackstone” vadītājs, miljardieris Stīvens Švarcmans paziņojis, ka biroju darbinieki Covid-19 pandēmijas laikā nav strādājuši pietiekami apzinīgi. Ar šādu paziņojumu miljardieris nācis klajā konferencē Saūda Arābijā, vēsta CNN.

Daudzi cilvēki šādiem paziņojumiem nepiekrīt, jo visā Rietumu pasaulē cilvēkiem mājsēdes laikā nācās lavierēt starp darba pienākumiem – nebeidzamām “Zoom” sapulcēm, paralēli palīdzot bērniem ar mācībām, kuras arī notika attālināti. Tāpat citiem strādājošajiem nācās rūpēties par mazuļiem, jo bērnudārzi bija slēgti, vai arī palīdzēt saviem vecāka gadagājuma radiniekiem.

Šī iemesla dēļ ļoti daudziem cilvēkiem darba diena ievilkās līdz vēlai naktij, vai pat nācās strādāt brīvdienās, lai pagūtu paveikt savus darba uzdevumus. Vairāki pētījumi pierādījuši, ka kovida pandēmijas laikā īstenotais attālinātā darba režīms radīja milzīgu stresu daudziem strādājošajiem.

Piemēram, 2020. gada augustā veikts pētījums liecina, ka ar lielu stresu, trauksmi un citām problēmām saskārās aptuveni trešā daļa strādājošo.

Švarcmans otrdien runāja par attālināto darbu un tā ietekmi uz nekustamā īpašuma tirgu, kurā “Blackstone” darbojas kā nozīmīgs investors.

“Pandēmijas laikā cilvēki pierada palikt mājās. Tas patiesībā bija viņiem ļoti izdevīgi, jo viņi varēja tik smagi nestrādāt, neraugoties uz to, ka strādājošie teica ko citu. Otrkārt, bija izdevīgi, jo nebija jābrauc uz darbu. Varēja ēst mājās. Nebija jāpērk dārgas drēbes, līdz ar to ienākumi kļuva lielāki,” teica Švarcmans.

“Future Investment Initiative” konferencē Saūda Arābijā vienā panelī ar Švarcmanu runāja arī bankas “JPMorgan Chase” vadītājs Džeimijs Daimons, kurš atklāja, ka 60% bankas darbinieku strādā pilna laika klātienes darbu, kamēr 30% strādājošo ir pienākums ierasties birojā trīs reizes nedēļā.

“JPMorgan” vadītājs uzsvēra, ka direktoriem un bankas vadībai ir obligāti jābūt birojā visu darba laika.

“Nedomāju, ka ir iespējams vadīt kolektīvu, strādājot attālināti,” teica Daimons.

Tomēr joprojām ļoti daudzi strādājošie vismaz daļu laika strādā attālināti. Piemēram, 58% no biroju darbiniekiem Manhetenā uz biroju dodas vidēji reizi nedēļā, kamēr pilna laika klātienes darbs ir 12% birojos strādājošo.

“Blackstone” vadītājs Švarcmans aprēķinājis, ka 20% ASV biroja ēku ir tukšas, un vēl 20% darbojas uzņēmumi, taču arī šīs telpas ir tukšas. Viņš prognozēja, ka tad, kad beigsies īres līgumi, kompānijas samazinās savu biroja telpu platības, pametot daudzas ēkas, it īpaši senāk celtas, un tam būs ļoti negatīvas sekas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu