VDD sācis kriminālprocesu par iespējamu Siliņas nomelnošanu, taču ne pēc partijas iesnieguma (7)

Precizēts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidente Evika Siliņa tikšanās laikā ar Eiropas Komisijas iekšējā tirgus komisāru Ministru kabinetā
Ministru prezidente Evika Siliņa tikšanās laikā ar Eiropas Komisijas iekšējā tirgus komisāru Ministru kabinetā Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts drošības dienests (VDD) nesāks kriminālprocesu pēc partijas "Jaunā vienotība" (JV) deputātu iesniegumu par "iespējamu prettiesisku iejaukšanos iekšpolitiskajos procesos", nomelnojot tā brīža premjera amata kandidāti Eviku Siliņu (JV), tomēr kriminālprocess par Siliņas nomelnošanu dienesta lietvedībā atrodas, taču tas ir saistīts ar Krievijas televīzijā pārraidīto materiālu un nevis "Jaunās Vienotības" iesniegumu.

VDD informē, ka dienesta lietvedībā ir kriminālprocess, kas sākts saistībā ar Krievijas propagandas mērķiem izmantotā televīzijas kanālā izplatīto dezinformāciju par Ministru prezidenti. Šis kriminālprocess nav sākts, pamatojoties uz partijas “Jaunā Vienotība” deputātu iesniegumu.

Savukārt, noslēdzot pārbaudi par deputātu iesniegumā aprakstītajiem apstākļiem, kriminālprocess nav sākts, aģentūrai LETA apliecināja dienestā.

Jau ziņots, ka augusta beigās Siliņa Latvijas Televīzijā izteicās, ka viņa bijusi gatava tam, ka, kandidējot uz premjera amatu, pret viņu tiks vērsta kritika un konstruktīvai kritikai viņa esot atvērta, taču politiķe neesot bijusi gatava "tik melnai un neskaidras izcelsmes finanšu kampaņai". "Manuprāt, tur bija skaidri redzams, ka tā ir finansēta kampaņa. Mans jautājums ir, kas finansēja šādu kampaņu," pauda politiķe.

Pēc tam JV deputāti ir vērsušies drošības iestādēs "saistībā ar šo potenciālo demokrātiskas valsts drošības apdraudējumu".

VDD toreiz aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir saņēmis JV deputātu iesniegumu par iespējamu prettiesisku iejaukšanos Latvijas iekšpolitiskajos procesos un vērtēs šo gadījumu atbilstoši savai kompetencei.

Pēc Siliņas pieteikšanas premjera amatam atsevišķos plašsaziņas līdzekļos un sociālajos tīklos parādījās kritika par viņas līdzšinējās karjeras norisēm, piemēram, Siliņa tika kritizēta saistībā ar valsts austrumu robežas infrastruktūras neuzbūvēšanu laikā, kad viņa strādāja Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres amatā. Paralēli tika izplatīti arī it kā jautājumu formā noformulēti, ar faktiem nepamatoti pieļāvumi par varbūtēji bijušām privātajām attiecībām ar kādu kriminālo autoritāti un kontaktiem ar pieaugušo filmu industriju.

Saeima Siliņas vadīto valdību apstiprināja 15.septembrī.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu