Krauze: "Latvijas valsts mežu" padomes locekļu skaits jāsamazina līdz trim (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zemkopības ministrs Armands Krauze.
Zemkopības ministrs Armands Krauze. Foto: Edijs Pālens/LETA

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) padomes locekļu skaitu ir jāsamazina no pieciem līdz trim, intervijā aģentūrai LETA teica zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS).

Vienlaikus ministrs norādīja, ka rosinās arī citām Zemkopības ministrijas (ZM) kapitālsabiedrībām veidot pēc iespējas kompaktāku pārvaldes struktūru.

"Es vispār jau vēsturiski ļoti skeptiski esmu raudzījies uz padomēm. Labi, tā ir Ekonomikas sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rekomendācija. Taču, ja padome ir, tad tai ir jābūt pēc iespējas mazākai un kompaktākai," noradīja Krauze.

Pēc viņa teiktā, LVM padome jāsamazina no patreizējajiem pieciem cilvēkiem līdz trīs cilvēkiem, kas ir "pilnīgi pietiekami" uzņēmuma darbības uzraudzīšanai.

"Es, piemēram, ļoti augsti vērtēju LVM padomes priekšsēdētāju Zani Driņķi, kurš nenāk no mežsaimniecības, bet ir ar ļoti plašām zināšanām ekonomikā, kas uz uzņēmumu ļauj paskatīties no malas un uzraudzīt valdes darbu. Taču tam nevajag piecus cilvēkus," stāstīja ministrs.

Krauze norādīja, ka ZM kā LVM kapitāldaļu turētājs lēmumu par padomes locekļu skaita samazināšanu varētu virzīt drīz. Tāpat tiks izsludināts konkurss uz padomi un pēcāk - uz valdi.

"Arī konkursa kritērijiem ir jābūt tādiem, lai neiznāk, ka konkursam var pieteikties uz rokas pirkstiem skaitāmi cilvēki. Ja mēs ejam uz konkursu, tad ir jābūt tādiem kritērijiem, lai uz valdi var pieteikties nevis trīs, bet 30 pretendentu un konkurss nav jau sākotnēji šauri iezīmēts konkrētu personu virzienā," skaidroja Krauze.

Vienlaikus ministrs norādīja, ka rosinās arī citām ZM kapitālsabiedrībām veidot pēc iespējas kompaktāku pārvaldes struktūru. Padomes ZM ir tikai LVM un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē, bet citās kapitālsabiedrībās varētu tikt samazināts valdes locekļu skaits. Tā kā LVM ir liels uzņēmums, valdes locekļu skaitu Krauze uzņēmumā neplāno samazināt.

Tāpat ministrs piebilda, ka ir uzdevis visām ZM pakļautības iestādēm sagatavot informāciju par jomām, kur var mazināt funkcijas, un aicinājis lauksaimnieku un citas nevalstiskās organizācijas iesūtīt priekšlikumus, kādas funkcijas ZM var optimizēt, vai vispār neveikt un uzticēt to pašiem uzņēmējiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu