Aicina uz gājienu vīriešu veselībai "Ūsu gājiens"

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ar solījumu veikt vismaz vienu veselības pārbaudi nākamajā gadā 20.novembrī pulksten 14:00 pie Brīvības pieminekļa, vīrieši un viņu ģimenes tiek aicinātas doties "Ūsu gājienā", lai pievērstu uzmanību vīriešu veselībai. Pirmie 120 reģistrētie gājiena dalībnieki saņems pārsteiguma dāvanu, reģistrēties gājienam aicinām te.

Šoreiz vīriešu mēneša uzsvars ir veselības pārbaudes nepieciešamība un galvenais akcents gājiena būtībai ir konkrēta rīcība - vīrieša goda vārds veikt vismaz vienu veselības pārbaudi nākamā gada laikā.

Gājiena sauklis ir Esi vesels vīrietis!

Gājiena aktīvists Aivis Ceriņš aicina:"Gājienā gaidītas ir arī ģimenes, jo vīrietis ir daļa no ģimenes. No vienas puses, tas ir par mūsu tēviem, brāļiem, draugiem, no otras, tas ir mums pašiem. Šis Novembris ir Mūsu mēnesis, vīriešu veselības mēnesis!"

Gājiens plānots aptuveni 3 km, ko mērenā tempā varēs veikt pie jebkuras fiziskās sagatavotības. Pēc gājiena savā GPS navigācijas sistēmā gājiena dalībnieks varēs apskatīties, zīmējumu, ko būs uzzīmējis. Gājienā dalību apstiprinājuši virkne sabiedrībā zināmu kungu - Dainis Zāģeris, Jānis Romanovskis, Aivis Ceriņš, Aivars Šmaukstelis, Fiņķis un citi.

Katru gadu novembrī tiek aktualizēts jautājums par prostatas veselību, par nepieciešamajām pārbaudēm, vīrieši tiek aicināti apmeklēt savu urologu, nodot asins analīzes laboratorijā un sekot līdzi prostatas specifiskā antigēna rādītājiem. Kustības Vīru Tests vēstnesis Ansis Klintsons: "Esmu novērojis, ka reizēm aktīvākie Movember dalībnieki un kuplo ūsu īpašnieki ir gados jaunāki vīrieši un nereti veids kā tiek uzrunāti "vīrieši parastie" ir par sarežģītu. Es aicinu vīriešus sākt ar vismaz vienu veselības pārbaudi nākamā gada laikā arī tad, ja vīrietis nav sasniedzis 45 gadu slieknsi. Visi zinām, ka bez prostatas ir arī acis, ausis, sirds un aknas, tamdēļ, ikviena veselības pārbaude dod iespēju apliecināt sev, ka viss ir kārtībā vai savlaicīgi atrast "ķibeli", ko izārstēt!" Vīru Tests atgādina, ka sekot līdzi savai veselībai un nepieciešamajām pārbaudēm ir vienkārši, jo vīriešu veselības platformā VĪRU TESTS ir izstrādāts veselības pulkstenis, kur ikviens vīrietis, ievadot savu vecumu, redzēs nepieciešamās veselības pārbaudes atbilstoši vecumam. Veselības pulkstenis pieejams šeit.

PAR PROJEKTU VĪRU TESTS

www.virutests.lv ir veidots, lai ikviens vīrietis veiktu pareizās izvēles jautājumos, kas skar vīrieša veselību, veselības pārbaudes un atbildību pret sevi. Mēs esam, lai vīrietis apzinātos, cik forši ir būt vīrietim, sniedzot ikvienam vīrietim saprotamā valodā informāciju par viņa veselību. Informējam par veselības pārbaudēm un riskiem, ko ņemt vērā, lai saglabātu augstu dzīves kvalitāti arī pēc desmit gadiem. Mūsu mērķis ir, lai vīrieši nemirtu no slimībām, kuras savlaicīgi diagnosticējot ir ārstējamas. Mēs vēlamies, lai vīrieši Latvijā dzīvotu ilgu, kvalitatīvāku un veselīgāku dzīvi.

Vīru tests vīriešu veselības mēneša ietvaros Latvijā ir organizējis dažādas aktivitātes - gan hokeja spēli, gan labdarības triatlonu, arī autobusa vilkšanu, dažādas izglītojošas lekcijas un seminārus. Divus gadus COVID izveidoja pauzi, tieši tāpēc šogad šo īpašo vīriešu veselības mēneša tradīciju atsākt ir vēl jo svarīgāk.

Esi zinošs un vesels! Plašāka informācija par vīrieša veselības pulksteni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu