Noskaties Kāpēc šoferis par vienu pārkāpumu saņēma sodu trīs reizes? (9)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Cik daudz autovadītāju piedalās ceļu satiksmē bez derīgas OCTA polises un tehniskās apskates? Un - ar kādiem sodiem šiem autovadītājiem jārēķinās? To skaidroja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Pirmā mēneša dati, kopš Latvijā ir uzstādīti vidējā ātruma kontroles radari, liecina, ka no 2500 fiksētajiem pārkāpumiem 800 bija par braukšanu bez OCTA polises, bet vēl aptuveni 400 par braukšanu bez derīgas tehniskās apskates.

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins norādīja, ka tā ir plašāk izplatīta problēma, nekā licies līdz šim.

Kāds raidījuma skatītājs nonācis neapskaužamā situācijā, jo vidējā ātruma kontroles radari fiksē visu. "Ar savu auto devos no Aglonas uz Rīgu. Pagāja trīs dienas, un saņēmu trīs sodus par to, ka beigusies OCTA. Katrs sods 350 eiro, kopā - 1050 eiro. Par vienu sodu būtu gatavs piekrist, jo tomēr mana vaina, taču trīs sodi neliekas pareizi."

"Sāku pētīt, kā atrisinājušās līdzīgas situācijas, un neviena tiesas prāva nav beigusies ar vairākkārtīgi piemērotu sodu atcelšanu. Saeimas Juridiskās komisijas Krimināltiesību politikas apakškomisijā jau ir skatīts jautājums par to, kā risināt vairākkārtīgu sodīšanu par vienu pārkāpumu, taču pagaidām rezultāta nav. Vēlos, lai šis "veiksmīgais biznesa plāns" iegūtu lielāku sabiedrības un varas uzmanību," norādīja raidījuma skatītājs.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu