Džemma Sudraba: dzīve ar sievieti ir vieglāka; vīrieši bieži ir kā vēl viens zīdainis!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/ LETA

Komiķe un aktīviste Džemma Sudraba aktīvi iestājas par cilvēktiesībām, kā arī neslēpj, ka dzīvo kopā ar sievieti. LTV Ziņu dienesta rubrikā "Dzīvei nav melnraksta" viņa pastāstīja par savu iepriekšējo laulību un dzīvi tagad. 

"Es tikai pēc 30 gadu vecuma sapratu, ka līdz galam heteroseksuāla neesmu. Tāpēc es ceru, ka tai paaudzei, kas tagad aug, ka viņiem vismaz tā izpratne par to, kas tu esi, ir citādāka. Es ļoti ceru, ka meitenēm nav jāredz tā pašvērtība tik lielā mērā caur attiecībām. Ka viņas var atļauties sevi īstenot kā sevi! Bez attiecību prizmas," tā stāsta raidījumā Džemma Sudraba.

Tolaik viņa bija precējusies ar vīrieti un abu attiecības sākušas jukt, tomēr Džemma nav vēlējusies tās palaist vaļā, tādēļ izlēmusi turēties pa gabalu no visiem vīriešiem. Tiesa, novēršoties no vīriešiem, viņa satuvinājusies ar kolēģi sievieti. "Mums izveidojās ļoti spēcīga garīga saikne, mēs viena otru zinājām jau ļoti ilgi."

"Man šobrīd ir tā sajūta, ka es sevi varu īstenot vislabākajā iespējamā veidā, jo man ir tā radošā un brīvība un tas atbalsts no manas dzīvesbiedres puses. Un es arī redzu, kā viņa radoši attīstās. [..] Un es zinu, ka cilvēki sevi Latvijā parasti redz kā upurus, katrā ziņā ne priviliģētu sabiedrības daļu, un man šķiet okei atzīt, ka dažas privilēģijas tev ir.

Un es tiešām redzu un atzīstu to, ka dzīvot ar sievieti ir vienkārši vieglāk, tādēļ, ka mēs esam divi cilvēki, kuri zina, ka tas pods ir jānotīra. Mēs zinām, ka panna ir jānomazgā. Visa tā pienākumu dalīšana mājās - man vispār nav jāsatraucas!

Es lasu, ko man reizēm kolēģes raksta, man šķiet, ka viņām ir vēl viens zīdainis! Tie vīrieši vispār neko paši nevar izdarīt!"

Pēc šķiršanās Sudrabas mamma cerējusi, ka viņa apprecēs bagātu vīru, tomēr, iepazīstoties ar meitas dzīvesbiedri, vilšanās esot bijusi ne tik ļoti par to, ka tā ir sieviete, bet gan par to, ka viņa nav miljonāre. Tomēr tagad Džemmas mamma par abu attiecībām ir ļoti atbalstoša. 

CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu