"Google" jau drīzumā uzsāks lielo "tīrīšanu"; vēl var paspēt glābt savu profilu no dzēšanas

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Kompānija “Google” sākusi informēt lietotājus, ka jau drīzumā tiks dzēsti daudzi lietotāju profili. Kopā ar e-pasta adresi tiks dzēsti arī visi saistītie servisi un dati, tostarp konti “Google Diskā”, “Google Foto” un “YouTube”.

Lielā “tīrīšana” sāksies 2023. gada 1. decembrī. Dzēsti tiks tie profili, kuros nav bijusi nekāda aktivitāte divus gadus vai ilgāk.

Problēma gan ir tajā, ka “Google” sūta brīdinājumus uz “Gmail” pasta kastītēm. Ja lietotājs tik tiešām nav lietojis savu kontu, tad viņš šo brīdinājumu arī neieraudzīs, ja vien iepriekš nebūs uzstādīta pāradresācija uz aktīvu pasta kastīti.

Ko darīt, lai “Google” nedzēstu jūsu veco kontu?

Ja jums ir kāds neizmantots “Google” konts, kuru vajadzētu saglabāt, lai arī to nav plānots izmantot arī turpmāk, ir vienkārši nepieciešams ieiet šajā kontā, izmantojot viedtālruni vai datoru, un veikt jebkāda veida darbību. Piemēram, nospiest “patīk” video platformā “YouTube”.

Pēc tam “Google” jūsu pamesto profilu liks mierā uz vismaz diviem gadiem. Jāiebilst, ka “tīrīšana” skars bezmaksas profilus. Neaktīvie korporatīvie vai izglītības iestāžu profili necietīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu