Latvijas un sabiedroto bruņotie spēki piedalīsies Lāčplēša dienai veltītajos pasākumos Latgalē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas un sabiedroto bruņotie spēki piedalīsies Lāčplēša dienai veltītajos pasākumos Latgalē
Latvijas un sabiedroto bruņotie spēki piedalīsies Lāčplēša dienai veltītajos pasākumos Latgalē Foto: Armīns Janiks (Aizsardzības ministrija)

Par godu Lāčplēša dienai, 11. novembrī, Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīri būs klātesoši Latgalē, lai kopā ar reģiona iedzīvotājiem kopīgi atcerētos Brīvības cīņas un godinātu kritušos karavīrus.

Plīvojot Latvijas un sabiedroto valstu karogiem, militāras tehnikas kolonna ar Čehijas, Kanādas, Itālijas, Slovākijas, Spānijas un Latvijas transportlīdzekļiem caurbrauks galvenās ielas Daugavpilī, Ilūkstē, Jēkabpilī, Krāslavā, Kraujā, Ludzā un Rēzeknē. Minētajās pilsētās iedzīvotājiem būs iespēja satikt karavīrus, tostarp valsts aizsardzības dienesta jauniešus un aplūkot militāro tehniku. Tāpat karavīri kopā ar vietējiem iedzīvotājiem piedalīsies lāpu gājienos.

“Mēs visi saprotam, lai kā mēs gribētu ticēt pārdabiskam Lāčplēša spēkam – Latvijas drošība ir mūsu pašu rokās. Mums katram pašam jāapzinās, ka savu zemi sargāsim tikai mēs paši. Sabiedroto valstu klātbūtne Latvijā un militāro mācību norise visā Latvijā, kurās strādājam plecu pie pleca kopā ar NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā, sniedz ļoti nozīmīgu lomu Latvijas drošības stiprināšanā un aizsardzības garantēšanā.

“Degsme, patriotisms un vēlme sargāt savu valsti, tuviniekus un mājas, redzama valsts aizsardzības dienesta karavīru pārliecībā. Ļoti īsā laika posmā jaunieši kļuvuši par pilntiesīgiem karavīriem un ar uzdoto uzdevumu izpildi pierādījuši, ka kopā ar profesionālā dienesta karavīriem un zemessargiem ir izcili savas zemes aizstāvji. Vēlos atgādināt, ka mēs ne tikai bijām, bet arī esam un būsim sardzē par savu valsti, savu Latviju”, uzsver Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Oskars Kudlis.

Būsim priecīgi ikkatru no jums satikt 11. novembrī:

· Rēzeknē no plkst. 10.00 līdz 12.00 pie pieminekļa “Vienoti Latvijai”;

· Ilūkstē no plkst. 11.00 līdz 12.00 Stadiona ielā;

· Krāslavā no plkst. 11.00 līdz 14.00 pilsētas laukumā;

· Kraujā no plkst. 13.00 līdz 14.00 Daugavas ielā 31;

· Ludzā no plkst. 14.00 līdz 15.00 pie Domes ēkas;

· Daugavpilī no plkst. 16.30 līdz 19.30 Vienības ielā, pie Daugavpils universitātes;

· Jēkabpilī no plkst. 17.50 līdz 18.50 caurbraucot pilsētu no Kurzemes ielas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu