Aviokompānija kļūdas dēļ pārdevusi biļetes par vienu eiro

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Viena no lielākajām aviokompānijām Ķīnā paziņojusi, ka atzīst par derīgām aviobiļetes, kuras tika pārdotas vien par 10 juaņām (aptuveni 1,3 eiro). Tas noticis sistēmas kļūdas dēļ, vēsta izdevums “Business Insider”.

Kļūda “China Southern Airlines” sistēmā notika pagājušās trešdienas vakarā, kad lietotāji Ķīnas sociālajos tīklos sāka ziņot, ka aviobiļetes uz Čendu un atpakaļ pieejamas par īpaši zemu cenu – no 10 līdz 30 juaņām.

Vienā no ekrānuzņēmumiem, ar ko sociālo tīklu lietotāji dalījās internetā, attēlota biļete no Čendu uz Pekinu, kas iegādāta par 10 juaņām. Ņemot vērā lidsabiedrības mājaslapā publicēto informāciju, novembra vidū sākuma cena lidojumiem no Čendu uz Pekinu bija 400 juaņas jeb vairāk nekā 50 eiro. Tiek norādīts, ka kļūda “China Southern” sistēmā ietekmējusi tarifus arī citās aviobiļešu tirdzniecības platformās.

Pagaidām gan nav skaidrs, cik biļešu tika pārdotas par īpaši zemu cenu un kādas vēl aviokompānijas ir cietušas no sistēmas kļūdas.

Ceturtdien sociālajā tīklā “Weibo” “China Southern Airlines” publicēja ziņu, ka visas biļetes, kuras tika apmaksātas un izsniegtas sistēmas kļūdas laikā, ir derīgas, un klienti tās varēs izmantot, lai veiktu iecerētos lidojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu