Par vairāk nekā miljonu izsolīti īpašumi Rīgas Eksportostas apkārtnē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkotajā atkārtotajā izsolē zemes īpašumiem rūpnieciskās apbūves teritorijā Rīgas Eksportostas tuvumā - Uriekstes ielā un Rankas ielā - īpašumi nosolīti par 1 065 800 eiro, informēja VNĪ pārstāvji.

Atkārtotā izsolē nosolīti zemes īpašumi rūpnieciskās apbūves teritorijā R6, Rīgā, Ziemeļu rajonā, Vējzaķsalā, blakus Rīgas Eksportostai, konkrēti - Uriekstes ielā un Rankas ielā. Kopējā nekustamā īpašuma platība nedaudz pārsniedz 11 hektārus. Uriekstes ielas zemesgabala platība ir 1,4581 hektārs, bet Rankas ielas zemesgabala platība - 9,5427 hektāri.

Šī teritorija ir paredzēta rūpniecības un ostas darbībā iesaistītiem uzņēmumiem, nodrošinot piemērotu infrastruktūru un attīstības iespējas. Netālu no izsolē pārdotajiem zemesgabaliem atrodas noliktavas, ražošanas un biroju ēkas.

Zemesgabalu Uriekstes ielā 9A un Rankas ielā 9 kopējā izsoles sākumcena bija 1 055 800 eiro, ar izsoles soli 10 000 eiro. Izsolē pieteicās viens dalībnieks, tā noslēdzās ar vienu soli un objekts nosolīts par 1 065 800 eiro.

Iepriekšējās izsoles, kas notika 6.jūlijā, 14.augustā un 18.septembrī noslēdzās bez rezultāta.

Atbilstoši kapitālsabiedrības stratēģijai, VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešami valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kuri publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem. Pamatkapitālā esošie īpašumi, kas rada zaudējumus kapitālsabiedrībai un kurus nav iespēja iznomāt komercnomniekiem, tiek virzīti atsavināšanai.

VNĪ izveidota 1996.gadā, un tās vienīgā īpašniece ir Finanšu ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu