Notiek seminārs par pašatteikušos personu reģistra darbību un sabiedrības zināšanām par spēli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Seminārs par pašatteikušos personu reģistra darbību un sabiedrības zināšanām par spēli
Seminārs par pašatteikušos personu reģistra darbību un sabiedrības zināšanām par spēli Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 14. novembrī, Eiropas drošākas spēles nedēļas ietvaros Latvijas interaktīvo azartspēļu biedrība (LIAB) organizēja semināru "Pašatteikušos personu reģistra darbība un sabiedrības zināšanas par spēli".

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne semināra dalībniekus iepazīstināja ar jaunāko statistiku un datiem par pašatteikušos personu reģistra darbību Latvijā, Birgitte Sand & Associates izpilddirektore un bijusī Dānijas izložu un azartspēļu regulātora vadītāja Birgite Sanda (Birgitte Sand) dalījās ar Dānijas pieredzi pašattiekušos personu reģistra ieviešanā. Savukārt Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš iepazīstināja ar jaunākajiem sabiedrības aptaujas datiem. Latvijas Universitātes docents, filozofijas doktors Artis Svece runāja par azartspēļu atkarības stigmatizāciju, psihes un kultūras mijiedarbību.

Semināra ietvaros notika arī diskusija Pašatteikušos personu reģistra attīstības iespējas un loteriju statuss. Tajā piedalījās Elīna Brila, Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas psiholoģe, Santa Laimiņa, biedrības “Skalbes” atbalsta tālruņa azartspēļu atkarīgajiem un viņu tuviniekiem koordinatore, Birgita Sanda, Birgitte Sand & Associates izpilddirektore un Kaspars Rāzna, Latvijas interaktīvo azartspēļu biedrība, William Hill Latvia valdes loceklis.

Eiropas drošākas spēles nedēļu katru gadu rīko Eiropas Azartspēļu un likmju asociācijas (EGBA), šogad tā notiek no 13. līdz 19. novembrim. Vairāk informācijas par to šeit: https://liab.lv/nozares-jaunumi/no-13-19-novembrim-eiropa-norisinasies-drosakas-speles-nedela/.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu