Konkursā meklē trīs Konkurences padomes locekļus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts kanceleja izsludinājusi konkursu uz Konkurences padomes (KP) trīs padomes locekļu amatiem, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Mēnešalga KP padomes locekļiem paredzēta 4152 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Pretendenti aicināti pieteikties līdz 2023. gada 5. decembrim.

Amatu pretendentiem tostarp prasīts vismaz maģistra grāds vai tam pielīdzināms grāds, vēlams ekonomikā vai finanšu vadībā, vēlama pieredze vadošā amatā, zināšanas un izpratne par tautsaimniecības attīstības procesiem un uzņēmējdarbības vidi, zināšanas un izpratne par KP darbības jomu un konkurences tiesību piemērošanu, izpratne par konkurences ekonomiskiem aspektiem, tirgus izpētes metodoloģiju un ekonomiskās analīzes pielietošanu, izpratne par globālajām norisēm ekonomikā un starptautiskajiem ekonomiskajiem procesiem, izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem un administratīvā procesa jautājumiem, kā arī teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes.

Pretendentiem, kuri tiks aicināti uz atlases procesa otro kārtu, būs jāprezentē priekšlikumi turpmākai rīcībai, ņemot vērā pretendenta vērtējumu par nozarēm, kurās ir saskatāmi potenciāli konkurences regulējuma pārkāpumi un pazīmes, kas par to liecina.

Atlases procesa trešajā kārtā tiks novērtētas vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana, attiecību veidošana un uzturēšana.

Šobrīd KP priekšsēdētājs ir Juris Gaiķis, kurš darbu amatā sāka 2020.gada septembrī. Padomes priekšsēdētāja vietnieks ir Jānis Račko, savukārt padomes locekļi ir Līga Daugaviete un Kārlis Piģēns.

KP priekšsēdētāju un KP locekļus pēc ekonomikas ministra ieteikuma amatā apstiprina Ministru kabinets. Padomes priekšsēdētāja un padomes locekļu pilnvaru laiks ir pieci gadi. KP padomes priekšsēdētāju un KP padomes locekļus var iecelt amatā atkārtoti.

KP ir Ministru kabineta pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas darbojas atbilstoši Konkurences likumam un citiem normatīviem. Konkurences padomi izveido Ministru kabinets, bet tās institucionālā pārraudzība tiek īstenota ar ekonomikas ministra starpniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu