Igaunijā pa tiltu starp Narvu un Ivangorodu pārvadā "drakona zobus"

Igaunijas iestāžu komentārs
rus.postimees.ee
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Ceturtdienas vakarā Igaunijā sociālajos tīklos izplatījās fotogrāfija, kurā redzams transporta līdzeklis, kurā tiek pārvadāti "drakona zobi" – balti betona bloki, kam ir prettanku aizsardzības funkcija.

Uz tilta atrodas Igaunijas–Krievijas robežpunkts. Attēls ap pusnakti tika ievietots "Facebook" grupā "Robeža Narva–Ivangoroda".

Foto: Facebook

"Mēs šos betona blokus sagatavojām gadījumam, ja Igaunijas valdība nolems sekot kaimiņvalstu piemēram un ierobežot ieceļošanu valstī no Krievijas Federācijas, lai ierobežotu nelegālās migrācijas plūsmu," laikrakstam "Postimees" norādīja Narvas robežpunkta vadītājs Mareks Līva. "Tā kā no 1.februāra Ivangorodas robežpunkts tiks slēgts remonta dēļ, betona bloki šajā periodā ierobežos autotransporta kustību pa tiltu."

Ceturtdienas vakarā Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Robežsardzes nodaļas vadītājs Veiko Kommusārs portālam "Rus.Postimees" pieļāva, ka robežpunkti ar Krieviju varētu tikt slēgti "pilnībā vai daļēji".

ziņots, Somija šonedēļ paziņoja, ka nelegālo imigrantu skaita pieauguma dēļ slēgs pusi no robežpunktiem ar Krieviju.

Pēdējā laikā Krievija pavērsusi nelegālo migrāciju kā hibrīdieroci pret Somiju un Igauniju, līdzīgi kā Baltkrievija to jau ilgstoši izmanto pret Latviju, Lietuvu un Poliju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu