Miljonāri: Mēs neesam bagāti (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Laikā, kad lielākā daļa cilvēku uzskata miljonārus par bagātniekiem, ASV veikts pētījums liecina par pretējo – paši miljonāri sevi neuzskata par bagātiem.

Ņemot vērā neseno “Amerprice Financial” pētījumu, tikai astoņi procenti investoru, kuru īpašumā ir vismaz miljons dolāru, uzskata sevi par bagātiem. 60% uzskata sevi par augstākās šķiras pārstāvjiem, bet 31% - par vidusmēra cilvēkiem.

Liela daļa miljonāru norādījuši, ka būt bagātam ir kas vairāk nekā dzīvot noteiktu dzīvesveidu vai arī būt ar konkrētu summu naudas.

Aptaujā piedalījās vairāk nekā 3000 amerikāņu vecumā no 27 līdz 77 gadiem, no kuriem 600 bija miljonāri.

85% aptaujāto miljonāru uzskata, ka bagātība nozīmē zināmu finansiālu drošību. 66% bagātība nozīmē iespēju nodrošināt sev un savai ģimenei vēlamo dzīvesveidu, bet 58% bagātību raksturojuši kā brīvību darīt to, ko gribas. Bagātības jēdziens miljonāriem ne vienmēr nozīmē greznību.

“Būt bagātam – tas automātiski nenozīmē braukt ar superauto. Tas nozīmē lielu piesardzību, jo bagātie arī baidās. Viņi zina, ka iegūt bagātības ir grūti, bet visu pazaudēt viegli,” norāda “Amerprice Financial” konsultante Kimberlija Meiza.

Liela atšķirība iezīmējusies miljonāru un mazāk nodrošināto cilvēku atbildēs.

62% miljonāru par savu galveno finansiālo mērķi uzskata uzkrāto bagātību aizsardzību. 43% atliek naudu pensijai, bet 32% ir apņēmības pilni cīnīties pret tirgus svārstībām.

Tikmēr 49% respondentu no tiem, kuru aktīvu apjomi nesasniedz miljonu, par svarīgāko finansiālo prioritāti uzskata uzkrājuma veidošanu pensijai, 42% - ikdienas izdevumu pārvaldīšanu, bet 25% - ienākumu palielināšanu un kredītu dzēšanu.

“Keystone Financial Services” finanšu konsultants Treviss Šolins uzsvēris, ka sagatavošanās pensijai ir nozīmīga abām grupām.

“Emocionāli grūti ir sevi iedomāties pensionāra lomā. Ir bažas – kad cilvēks kļūs par pensionāru, tad inflācija un dzīves dārdzības pieaugums nozīmēs, ka viņš vairs nespēs atļauties to, ko agrāk. Tie, kas uzkrājuši bagātības, baidās tās pazaudēt. Tie, kuri uzkrāj, arvien vairāk uztraucas par ikdienas izdevumiem. Abas grupas grib pienācīgu pensiju. Inflācijas apstākļos daudzi izjūt grūtības, pat miljonāri,” teica Šolins.

Pēc Meizas vārdiem, bagātnieki nereti baidās riskēt un cenšas aizsargāt savas bagātības tā, ka viņi nepievērš uzmanību dažādiem dzīves aspektiem. Daudzi miljonāri cenšas izvairīties no nevajadzīgiem tēriņiem veic pirkumus ar atlaidēm.

“Gados vecāki cilvēki arī mācās paši, kā arī māca bērnus un mazbērnus par to, cik svarīgi ir domāt par investīcijām un bagātībām ilgtermiņā. Galu galā, ja jūs spēsiet domāt ilgtermiņā, tad arī ģimenei no tā būs tikai labāk,” sacīja Šolins.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu