Latvijā pirms trim gadiem darbību sāka pašatteikušos personu reģistrs, kurā sevi iekļāvuši vairāk nekā 30 tūkstoši cilvēku, tādējādi pasargājot sevi un savas ģimenes no nevēlamiem finansiālajiem zaudējumiem. Līdzīga sistēma darbojas arī Dānijā. Plašāk par to intervijā portālam TVNET pastāstīja “Birgitte Sand & Associates” izpilddirektore un bijusī Dānijas izložu un azartspēļu regulatora vadītāja Birgite Sanda.

Pēc jūsu domām, kas ir efektīvāk – aizliegt vai ierobežot?

- Uz šo jautājumu gribētos atbildēt tā, ka dodu priekšroku pietiekami pievilcīgam legālajam tirgum, kurā nav vietas nelegālām aktivitātēm. Taču – šajā gadījumā legālajam tirgum ir jāfunkcionē pietiekami labi, lai uzrunātu spēlētājus tā, lai viņi pat nedomātu par alternatīvām opcijām. Tas arī būtu spēcīgākais veids, kā cīnīties pret nelegālo tirgu.

Tad, kad tiek radīts pietiekami pievilcīgs legālais tirgus gan operatoriem, gan spēlētājiem, gan sabiedrībai kopumā, tad nelegālajam tirgum faktiski nebūtu izredžu. Tomēr mums jārēķinās arī ar to, ka sankcijām pret nelegālo pakalpojumu sniedzējiem ir jābūt. Ja mums nebūs šāda veida uzraudzības, tad arī legālais tirgus nevarēs attīstīties, lai kļūtu pietiekami pievilcīgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X