Paziņoti IKT gada balvas "Platīna Pele 2023" finālisti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

​Katru gadu Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) pasniedz IKT nozares balvu “Platīna pele”, godinot nozarē inovatīvākos digitālos risinājumus, izcilākos projektu autorus un izstrādātājus. Šogad IKT nozares godalgas četrās nominācijās tiks pasniegtas 30. novembrī konferences “LIKTA(I)2023” laikā. Līdz tās norisei sabiedrība aicināta balsot par savu favorītu, jo konferencē tiks pasniegta arī Skatītāju simpātiju balva.

IKT nozares balvas “Platīna pele” mērķis ir apzināt veiksmīgākos Latvijā radītos digitālos risinājumus, novērtēt izcilākos projektu autorus un izstrādātājus, kā arī veicināt izpratni par jēgpilnu tehnoloģiju pielietojumu sabiedriskajos pakalpojumos, biznesā, pārvaldē un izglītībā.

Šogad “Platīna peli” pasniegs četrās nominācijās: “Uzņēmumu digitālā transformācija”, “Valsts digitālā transformācija”, “Labākais e-skolotājs” un “Labākā kiberdrošības iniciatīva”.

Nominācijā “Uzņēmuma digitālā transformācija” mazo un vidējo uzņēmumu kategorijā finālā iekļuvuši Ekoloģiskās arhitektūras biedrība ar izveidoto portālu www.koksne.org, SIA Valmiermuižas alus ar brūvēšanas digitālo transformāciju alus darītavā “Valmiermuiža”. Savukārt lielo uzņēmumu kategorijā – AS “Sadales tīkls” ar bojājumu pieteikšanas digitālo transformāciju, SIA “Latvijas Mobilais Telefons” ar mākslīgā intelekta risinājumu AIGA – AI grāmatveža asistentu un SIA “Tet” ar Tet interneta, TV un balss pakalpojumu biznesa procesu digitālo transformāciju.

Nominācijā “Valsts digitālā transformācija” pakalpojumu kategorijā finālā iekļuvuši Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) ar Vispārējo Dziesmu un Deju svētku datu pārvaldības informācijas sistēmu VIDDIS, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra ar jaunu e-pakalpojumu “VSAA informācija un pakalpojumi” portālā www.latvija.gov.lv un VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” ar virtuālo asistenti Signi. Savukārt sistēmu kategorijā – VAS “Valsts nekustamie īpašumi” ar attālinātas pārvaldības risinājuma izstrādi “IoT datu pārraides pakalpojumi”, Kultūras informācijas sistēmu centrs ar virtuālo asistentu platformu un Valsts Ieņēmumu Dienests ar Nodokļu informācijas pakalpojumu modernizācijas un jaunas Maksājumu administrēšanas informācijas sistēmas (MAIS) izstrādi un ieviešanu.

Par labākā e-skolotāja godu finālā sacentīsies Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas matemātikas un programmēšanas skolotāja Tatjana Strigaļova, Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas datorikas un programmēšanas skolotājs Artūrs Ausējs un Rīgas Valsts klasiskās ģimnāzijas datorikas skolotāja Oksana Ivanova.

Nominācijā “Labākā kiberdrošības iniciatīva” finālā iekļuvuši SIA “Cyber Circle” ar kibersacensībām “KiberPlēsis”, SIA “Corporate Solutions” ar CloudStudy e-apmācību platformu, kā arī kopiena “Women4Cyber Latvia”, kas izglīto un veicina sieviešu līdzdalību kiberdrošības jomā.

Aicinām balsot par sev tuvāko “Platīna pele 2023” finālista pieteikumu LIKTA Facebook šeit līdz 30. novembra pulksten 13. Apkopojot skatītāju balsojumu, LIKTA konferences laikā tiks piešķirta Skatītāju simpātiju balva.

LIKTA ikgadējā konference “LIKTA(I)2023” veltīta mākslīgajam intelektam (MI) un ilgtspējai. Konferencē runās vairāki vietējie un ārvalstu nozares eksperti, īpaši pievēršoties MI izmantošanas potenciālam ekonomikas transformācijā un ilgtspējā. Konference norisināsies 30. novembrī no plkst. 14.00 konferenču telpā “Fantadroms” Gustava Zemgala gatvē 74a, Rīgā. Interesenti tiek aicināti reģistrēties LIKTA mājaslapā, kur iespējams iepazīties arī ar pilnu pasākuma programmu. Konferences tiešraidi būs iespējams vērot LIKTA Facebook, portālā TVNET un LMT Viedtelevīzijā.

Raksts tapis sadarbībā ar LIKTA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu