Arvien vairāk lielo kompāniju pamet naida runas pārņemto Maska platformu X (18)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Pēdējās nedēļas laikā virkne ievērojamu mediju zīmolu ne tikai apturējuši savas maksas mārketinga kampaņas, bet arī pārtraukuši publicēt ierakstus Īlonam Maskam piederošajā platformā X (agrāk “Twitter”).

Kā vēsta CNN, vairāki zināmi zīmoli, kā “Disney”, “Paramount”, “Lionsgate”, “Sony Pictures”, “Universal”, “Warner Bros. Discovery” un citi platformā X “klusē” jau vairāk nekā 10 dienas. Tas ir kā protests miljardiera Maska antisemītiskajiem izteikumiem, par kuriem viņš joprojām nav atvainojies.

Ar sociālo mediju vidi saistīti cilvēki norādījuši, ka arvien vairāk lielo uzņēmumu izvēlējušies vairs nepublicēt saturu platformā X, aizbildinoties ar dažādiem iemesliem, tostarp zīmola reputāciju.

Daudziem lielākajiem mediju zīmoliem ir vairāki miljoni sekotāju, un tie agrāk veica vairākus ierakstus dienā. Tomēr tagad novērots, ka šie zīmoli ļoti aktīvi darbojas “Meta” piederošajā lietotnē “Threads”.

X pārstāvji izvairīgi runā par lielo zīmolu aiziešanu no platformas, taču noliedz, ka “notiekošais radītu kādu trauksmi kompānijā”. Šeit jāņem vērā fakts, ka, lielajiem zīmoliem aizejot no platformas, X mazinās arī reklāmas ieņēmumi, kas jau tā ir sarukuši, kopš Masks ir kļuvis par uzņēmuma īpašnieku.

“Maska ērā” “Twitter” piedzīvojis būtiskas pārmaiņas, un arī tuvākajā nākotnē Masks plāno veikt dažādas izmaiņas. Vislielākā kritika tiek veltīta tam, ka Maska “vārda runas absolūtisma politikas” ietekmē platformā būtiski pieaugusi naida runa, kas netiek apkarota.

Arvien vairāk kompāniju un amatpersonu izlemj aiziet no Maska platformas uz citiem sociālajiem tīkliem.

“Katru dienu arvien vairāk zīmolu sociālo tīklu menedžeri apzinās, ka “Twitter” ir miris, bet X ir atkritumu tvertne. Agrāk vienotais digitālais pilsētas skvērs nu ir pārtapis par izkliedētu masu vairākās citās platformās, kamēr interesantās diskusijas ir aizstājuši aizvainojoši un naidīgi ieraksti,” norādīja “Platformer” pārstāvis Keisijs Ņūtons.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu