Policija brīdina dzērājšoferi par sēšanos pie stūres, taču viņš neklausa un avarē

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Sestdien, 25. novembrī, mirkli pirms pulksten 17.00, patrulējot Ķengaraga apkārtnē, Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki pamanīja kādu stāvošu BMW markas transportlīdzekli, kura salonā sēdēja vīrietis manāmā alkohola reibumā. Likumsargi nolēma apvaicāties, ko vīrietis tur dara.

Sarunā vīrietis paskaidroja, ka gaidot sievu, lai pēc tam dotos mājās. No vīrieša bija jūtama spēcīga alkoholam raksturīga smaka, tāpēc policisti viņu brīdināja, ka alkohola reibumā vadīt transportlīdzekli ir aizliegts, uz ko vīrietis atbildēja, ka nemaz netaisoties vadīt automašīnu, jo viņam neesot vadīšanas tiesību.

Neskatoties uz to, ka vīrietis tika brīdināts, stundu vēlāk likumsargi pamanīja, ka iepriekš minētais transportlīdzeklis sāk kustību un lielā ātrumā pa Prūšu ielu traucas Ikšķiles ielas virzienā. Policijas darbinieki, reaģējot uz situāciju, nekavējoties devās pakaļ transportlīdzeklim, līdz auto līkumā sanesa un tas  apstājās. Vīrietis uzreiz tika aizturēts. Jāpiebilst, ka šoferis mirkli pirms apstājās paspēja arī ar automašīnas sānu aizķert betona stabu.

Ņemot vērā notikušo, uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri pārņēma darbu adresē. Vīrietim tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, kas uzrādīja 1,64 promiļu reibumu.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola reibumā, ir paredzēta kriminālatbildība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu